• 瀏覽: 19,964
  • 回覆: 113
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 我有事閃先 於 2020-9-27 09:51 AM 發表

用天倫樂申請入籍的,無記錯十年內不能分戶的
有例外,搵社工家暴, 老婆打倒口腫面瘀
我見過有人成功

熱賣及精選
引用:
原帖由 slk2xx 於 2020-9-28 05:19 PM 發表

有例外,搵社工家暴, 老婆打倒口腫面瘀
我見過有人成功
咁就無謂啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星星同學會 於 2020-9-27 07:36 AM 發表

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2760000/2763475/966_1024.png

這個不是網民熱話的故事,而是記者身邊發生的真人真事,令人慨歎,其實香港有幾多家庭問題,正正來自居住問題?

故事主角是一位老人家,原本一家五口住500呎兩房公屋單位,丈夫過世後,兒女也搬開住了,就一個人獨居多年。有日最小的兒子 ...
嗰仔廢啫,一拿綠表就可以買間居屋啦

回覆 引用 TOP

所謂切肉不離皮
個記者都幾八婆

回覆 引用 TOP

就當你個故仔係真, 500尺住 4大1 細
,有幾辛苦?有幾慘?  你見識過太空倉棺材咁瞓兩個人未??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bblaila 於 2020-9-27 02:28 PM 發表

佢5考順,你可以點?真實故仔~我吖叔娶老婆加左名後趕左我吖嫲出街
下,咁之後點?

回覆 引用 TOP

困獸鬥

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星星同學會 於 2020-9-27 07:36 AM 發表

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2760000/2763475/966_1024.png

這個不是網民熱話的故事,而是記者身邊發生的真人真事,令人慨歎,其實香港有幾多家庭問題,正正來自居住問題?

故事主角是一位老人家,原本一家五口住500呎兩房公屋單位,丈夫過世後,兒女也搬開住了,就一個人獨居多年。有日最小的兒子 ...
故事未完,也不知如何結局。老人家不會搬,兒子一家也不會搬走,只能繼續「困獸鬥」 :

老人家早 D 死 就可以了, 乜都解決, 一天都光晒.

回覆 引用 TOP

同住真係搞唔掂

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]