• 瀏覽: 17,702
  • 回覆: 186
  • 追帖: 1
中午搭的士經過太子道西,發覺D樓好正,好多樓下有圍牆,內有私人車位,單位有大露台。尤其是近九龍城呢幾條街最好,買嘢方便,校網又好,缺點係冇運動場設施及樓齡高都有過五十年,不過見D樓仲保養得好好。有冇人住過?

熱賣及精選
引用:
原帖由 我愛大彬州 於 2020-9-26 04:03 PM 發表

中午搭的士經過太子道西,發覺D樓好正,好多樓下有圍牆,內有私人車位,單位有大露台。尤其是近九龍城呢幾條街最好,買嘢方便,校網又好,缺點係冇運動場設施及樓齡高都有過五十年,不過見D樓仲保養得好好。有冇人住過? ...
可惜車位多數都係冇蓋,要擔遮搭車,樓底又矮

引用:
原帖由 吾係磚家 於 2020-9-26 05:09 PM 發表

可惜車位多數都係冇蓋,要擔遮搭車,樓底又矮
樓底有冇九呎?

引用:
原帖由 我愛大彬州 於 2020-9-26 07:09 PM 發表

樓底有冇九呎?
我諗得8呎至8呎半

24小時塞車,冇黑人保安,OUT到核爆,同人一架𨋢,冇景,又密又嘈

買咗先講

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-9-26 07:35 PM 發表

24小時塞車,冇黑人保安,OUT到核爆,同人一架𨋢,冇景,又密又嘈
啟德荒村24小時塞車,冇黑人保安,OUT到核爆,同人一架𨋢,冇景,又密又嘈, 內街晚上好恐怖, 好多公屋區南亞人飲酒食煙吹水, 女士小孩經過好危險.

回覆 引用 TOP

上代豪宅區

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett
引用:
原帖由 我愛大彬州 於 2020-9-26 04:03 PM 發表

中午搭的士經過太子道西,發覺D樓好正,好多樓下有圍牆,內有私人車位,單位有大露台。尤其是近九龍城呢幾條街最好,買嘢方便,校網又好,缺點係冇運動場設施及樓齡高都有過五十年,不過見D樓仲保養得好好。有冇人住過? ...
你有冇留意到其中一個單位裏面有個業主喺露台望住你 係咁xyz 話你好d車好q 嘈 同埋好大塵。

回覆 引用 TOP

引用:

我士他令道有層向東南,係內街聽唔到車聲,
落樓1分鐘到對面百佳,真係幾好住

太嘈了!不好住!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 吾係磚家 於 2020-9-26 07:33 PM 發表

我諗得8呎至8呎半
公屋樓底啱鬼住,冇九呎唔會考慮😪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kc813 於 2020-9-26 08:28 PM 發表

我士他令道有層向東南,係內街聽唔到車聲,
落樓1分鐘到對面百佳,真係幾好住
呢個位係方便,對面仲有惠康

九龍城區屬於成個香港中間點,去每個地方都近,有車就短途多,搭車反而唔抵,所以有車係必定嘅。如果講風景呢就比較差啲....

Don't bother people for help without first trying to solve the problem yourself.

有時間去啲一樓 店舖睇睇 好多開始沉降

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]