• 瀏覽: 7,590
  • 回覆: 72
  • 追帖: 1
要呃人唯有先呃自己
1. 社運 移民呀!賤價賣樓
2. 肺炎 封關呀!旅遊業肅條
3. 失業 斷供呀!
4. 豪宅 慘蝕八球呀!

事實:
1. 好多成交所謂劈價一球, 但仍賺六球
2. CCL 仲有176 社運都已一週年, 睇嚟要滯後十年先反映
3. Hibor 狂跌, 越供越輕鬆, 又可以供息不供本頂住
4. 打工仔要上車, 豪宅市場關您乜樹

熱賣及精選
澳門樓價按年跌十幾 %
本地樓價已被社會事件扭曲

其實唔係d人自己呃自己!
係你為唱好而遮住自己對眼啫。。
1. 咩移民賤賣?我係同意你睇法!根本極少數。係唔會影響樓市!
2. 肺炎封關?乜喺係認知嘅範圍只有旅遊業蕭條咩?仲有好多行業都捱緊㗎!
3. 失業繼供?真有其事仲好多!不過賣樓可以解決問題!
4. 豪宅跌?其實諗深一層就係有錢果班人唔肯高價/正常價去承接!

根本而家經濟同市況就唔好!
自己呃自己嗰個根本係你。。

如果喺網上唱幾唱經濟就可以好轉?
樓價就可以升?
我唔怕陪你一齊做傻仔日日唱好。。

但事實根本唔係你諗咁簡單!

好簡單的道理, 就是供求定律。

回覆 引用 TOP

邊個話9月190架?
邊個話年尾過200架?

回覆 引用 TOP

代表好多人收緊貨, 平盤清晒準備爆升了

窮者越窮 富者越富

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紅星加盈 於 2020-9-26 10:36 AM 發表

要呃人唯有先呃自己
1. 社運 移民呀!賤價賣樓
2. 肺炎 封關呀!旅遊業肅條
3. 失業 斷供呀!
4. 豪宅 慘蝕八球呀!

事實:
1. 好多成交所謂劈價一球, 但仍賺六球
2. CCL 仲有176 社運都已一週年, 睇嚟要滯後十年先反映
3. Hibor 狂跌, 越供越輕鬆, 又可以供息不供本頂住
4. 打工仔要上車, 豪宅市場關您乜樹 ...
所以同AA講,唔使撤辣ga.🤣🤣🤣

回覆 引用 TOP

代表你燈囉,9月尾190?🤣
學下跑步佬潛下水先啦你

三樣嘢支撐樓市:
麵粉唔平(政府冇地)
人工唔平(冇乜人肯做)
新盤唔平(唔憂賣)

回覆 引用 TOP

施先生操控上落

回覆 引用 TOP

代表左黑心淡烏鴉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esmp!!! 於 2020-9-26 12:27 PM 發表

由社運到肺炎再度失業,2個月前CCL試過190添,今日176代表d咩?
https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&ptid=28343514&pid=502263193&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share ...
大家睇法唔同唧
甘多負面野, 都跌唔落亦係事實
今年年頭係177
我個190預測無左 至少無龜縮

引用:
原帖由 Kitchankityee 於 2020-9-26 12:48 PM 發表

代表你燈囉,9月尾190?🤣
學下跑步佬潛下水先啦你
燈? 至少我有安樂窩

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]