• 瀏覽: 9,694
  • 回覆: 112
  • 追帖: 3
熱賣及精選
息真係好平~ 由其係用 H rate, 重有埋 ML~ 真係好著數~ 

回覆 引用 TOP

歡迎長租

回覆 引用 TOP

負按揭

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett

回覆 引用 TOP

講得無錯, 全球QE, 低息環境下, 資産效益更明顯, 資産價格不斷澎漲, 這絶對是有利。

引用:
原帖由 Stamson 於 2020-9-26 09:54 AM 發表

佢都講得幾有道理

https://youtu.be/aAbYxoXnc0Q
重點係 高成數按揭 同 30年期, 如果放寬至40年, 重升得勁。

回覆 引用 TOP

說穿了便是對沒有資產的淡淡不利, 情何以堪

回覆 引用 TOP

好想快d負按揭

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett

回覆 引用 TOP

未來三年都唔加息

gogogo

回覆 引用 TOP

勞工局長話60歲先係中年,要就業
支持放寛到40年

回覆 引用 TOP

$500萬貸款額轉一次按收到1.8%回贈都收到$90000
除返24個月(當兩年鎖息)每月為起$3500

試問有邊個$500萬貸款額,因為減息可以每月慳到$3500個月呀??

計埋條數俾你地睇啦!
$500萬貸款額由2.5%減到(你班大話精成日話自己H+1.25%最平嗰隻)
分25年還
每月只慳到$1841咋!
仲要個ML跟住減!
著數???
我寧願轉按有高回贈仲好啦!

成班冇樓扮業主都唔識計數!

引用:
原帖由 marcominnie 於 2020-9-26 12:45 PM 發表

未來三年都唔加息
淡淡又會說低息對供樓業主不利

引用:
原帖由 西北禪師 於 2020-9-26 12:59 PM 發表

淡淡又會說低息對供樓業主不利
呢個唔係淡與唔淡嘅問題!
呢個係我呢個業主每個月收到供款單見到嘅問題!
當然你梗係唔知啦。。。

除返24個月(當兩年鎖息)每月為起都$3500

試問有邊個$500萬貸款額,因為減息可以每月慳到$3500個月呀??

計埋條數俾你地睇啦!
$500萬貸款額由2.5%減到(你班大話精成日話自己H+1.25%最平嗰隻)
分25年還
每月只慳到$1841咋!
仲要個ML跟住減!
著數???
我寧願轉按有高回贈仲好啦!

成班冇樓扮業主都唔識計數!

引用:
原帖由 esmp!!! 於 2020-9-26 01:03 PM 發表

呢個唔係淡與唔淡嘅問題!
呢個係我呢個業主每個月收到供款單見到嘅問題!
當然你梗係唔知啦。。。

除返24個月(當兩年鎖息)每月為起都$3500

計埋條數俾你地睇啦!
分25年還
每月 ...
對, 大話精說好的銷情慘淡呢?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]