• 瀏覽: 32,138
  • 回覆: 339
  • 追帖: 7
引用:
原帖由 johnlam13888 於 2020-9-25 08:19 PM 發表

實情係:

1人民生活一D都吾簡單樸素!
2沒有政治分歧 因為無選擇自由
3消費低,咪玩啦! 除咗租金
4環境好?大城市空氣極差
5仔女讀書壓力細,沒有太多必修課,如綜教,世吏,通識… 完全相反 競爭壓力大過香港!

6中國工商業金融物流科技發展在進步,工作前景好
以前係 呢十年已經大改變!
7香港日日到退無眼睇 香港die hard
8你帶一兩球上去已經可以做上等人!笑話!
9在香 ...
退去7線農村修仙仲唔死

熱賣及精選
引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-9-25 09:30 PM 發表

拿住千幾二千萬應該可以係3線城市做大爺。
一球都無呀

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-9-25 08:05 PM 發表

想返大陸住既因素有好多,你中了幾多個

1人民生活簡單樸素
2沒有政治分歧
3消費低,
4環境好,
5仔女讀書壓力細,沒有太多必修課,如綜教,世吏,通識…
6中國工商業金融物流科技發展在進步,工作前景好,
7香港日日到退無眼睇
8你帶一兩球上去已經可以做上等人!
9在香港只能做窮人,三無人士
10香港的朋友因為政見唔同反晒面,無心留戀
11家人長者年老,生活差 ...
一球都無,係米要去英國洗大餅

引用:
原帖由 johnlam13888 於 2020-9-25 08:57 PM 發表

工作前景好唔好就唔敢講,人地要叻又叻過你,要勤力又勤力過你,海歸族見識多過你,除左本護照,我睇唔到香港人起大陸有咩工作優勢。

呢個就係問題了!

香港人只可以帶錢生活! ...
香港人有樣嘢好,就係好自大,成日以為自己高人一等!都未見識過大陸權貴。官有官嘅樣,商人有商人嘅氣量

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-9-25 08:05 PM 發表

想返大陸住既因素有好多,你中了幾多個

1人民生活簡單樸素
2沒有政治分歧
3消費低,
4環境好,
5仔女讀書壓力細,沒有太多必修課,如綜教,世吏,通識…
6中國工商業金融物流科技發展在進步,工作前景好,
7香港日日到退無眼睇
8你帶一兩球上去已經可以做上等人!
9在香港只能做窮人,三無人士
10香港的朋友因為政見唔同反晒面,無心留戀
11家人長者年老,生活差 ...
冇黑犯民、黑官、曱甴

引用:
原帖由 鐵路嘅牛油果 於 2020-9-25 10:17 PM 發表

香港人有樣嘢好,就係好自大,成日以為自己高人一等!都未見識過大陸權貴。官有官嘅樣,商人有商人嘅氣量
求其一個深圳城中村收租既阿嬸收入都高過佢。

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-9-25 08:38 PM 發表

標題已經寫明中山肇慶江門,係你成日用深圳既生活做比較姐!我零四年已上深圳住日日香港返工啦!而家已在香港退休了!
除了錢既問題,是心靈既安靜都是因素 ...
住福田吧⋯⋯

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-9-25 10:20 PM 發表

求其一個深圳城中村收租既阿嬸收入都高過佢。
你講邊個?johnlam?johnlam勁人嚟,佢識得去北京上海玩夜埸

引用:
原帖由 johnlam13888 於 2020-9-25 08:19 PM 發表

實情係:

1人民生活一D都吾簡單樸素!
2沒有政治分歧 因為無選擇自由
3消費低,咪玩啦! 除咗租金
4環境好?大城市空氣極差
5仔女讀書壓力細,沒有太多必修課,如綜教,世吏,通識… 完全相反 競爭壓力大過香港!

6中國工商業金融物流科技發展在進步,工作前景好
以前係 呢十年已經大改變!
7香港日日到退無眼睇 香港die hard
8你帶一兩球上去已經可以做上等人!笑話!
9在香 ...
聽你咁講香港咪好好

一定一定要快速可以返到香港睇醫生,大陸睇醫生,無病變有病,有病變絕症。

全中!

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-9-25 09:33 PM 發表

樓上隻曱甴咁快又打回原形,可能恆大跌得甘,今日跳左制,費事再扮落去。
國安法對於你真喺有用

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]