• 瀏覽: 21,539
  • 回覆: 201
  • 追帖: 1
啲樓又開始比人搶哂啦,明天要掃貨

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-9-25 05:48 PM 發表

荃灣因為已成熟,所以合短炒,現在放嘅可能係短炒投資者,一解監䆁放就可以走

啟德荒,多屬長線投資者,所以放監都冇乜盤,個個係都等多陣,現在只是掛在AA店 ...
係啊
荃西類似歐美一樣,都係叫已發展地區

啟德同非洲一樣,叫發展中地區

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stman919 於 2020-9-25 05:47 PM 發表

咪你話一手得好少平盤攞
一手平均八M左右,咁有D阿媽比手期供少D,有吾少就借六七成咁計番月供的確係二萬幾
而真平係得一百間左右

二手上到一千只係跟番大市上揚,但二手冇得借,除左少量林鄭plan之外!!又冇左班一窩峰嘅人來買,不過量少所以仍然可以有承接

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IPUser 於 2020-9-25 05:46 PM 發表

點解你要篤爆佢
佢地仲要左兜右兜,說尼説去三督屁抝撐,又話米米廢話

你呢啲仆街AA仲末死

回覆 引用 TOP

亂吹啦你,主要有三個原因

1.啟德大量一手盤,吸乾二手購買力

2.啟德兩房總銀碼多數高過一千萬,無受益於林鄭plan

3.啟德賣地價錢越來越低,商業地賣極都賣唔出,前境暗淡

荃西剛好相反
引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-9-25 05:48 PM 發表

荃灣因為已成熟,所以合短炒,現在放嘅可能係短炒投資者,一解監䆁放就可以走

啟德荒,多屬長線投資者,所以放監都冇乜盤,個個係都等多陣,現在只是掛在AA店 ...

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2020-9-25 05:58 PM 發表

荃西剛好相反
...
有乜關係?
1 根本二手放盤吾多,根本冇拿出尼賣
2 係呀,不過估荃西都吾會太多人用林鄭,真係借九M咩,借五六M一手果批呼吸已經好盡了
3 CBD二完全冇任何關係

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-9-25 05:56 PM 發表

好正路,支持米米

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2020-9-25 05:58 PM 發表

荃西剛好相反
...
柏O短炒不用等咁麻煩,但係冇廚房收番間屋住都吾可以
一早米米冇針對荃西,話柏O係有意思!

回覆 引用 TOP

借大耳窿都要買啊!
AA話聽日就升

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-9-25 05:56 PM 發表

廢米伯直頭係廢人啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-9-25 06:02 PM 發表

有乜關係?
1 根本二手放盤吾多,根本冇拿出尼賣
2 係呀,不過估荃西都吾會太多人用林鄭,真係借九M咩,借五六M一手果批呼吸已經好盡了
3 CBD二完全冇任何關係 ...
啟德荒村一手業主明知賣樓冇錢賺, 唯有自住等死

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2020-9-25 06:08 PM 發表

啟德荒村一手業主明知賣樓冇錢賺, 唯有自住等死
自住應該比荃西少,荃西有八九成都是住,一兩成放租
啟德荒至少有一半係租左比人

引用:
原帖由 smallkenken 於 2020-9-25 06:06 PM 發表

借大耳窿都要買啊!
AA話聽日就升
呼吸本質上冇乜大分別啊!

回覆 引用 TOP

上一代人話 自住一定要有獨立廚房

後生仔話 即使買左舊樓 裝修都要打通開放廚 令個廳觀感更大

兩種思維 沒分對錯 只係口味問題

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]