• 瀏覽: 6,844
  • 回覆: 54
  • 追帖: 1
真實案例,嘉湖三房5xx呎開價480萬都無人問津,點算好?幾時先會上返650萬?

有無人可以幫我分析一下汪敦敬先生嘅嘉湖定律?

熱賣及精選
引用:
原帖由 海邊巨蛋 於 2020-9-25 04:01 AM 發表

真實案例,嘉湖三房5xx呎開價480萬都無人問津,點算好?幾時先會上返650萬?

佢可能係講650萬買兩個單位

免責聲明:
請看本帖“價值投資,悶股也收成” 第一頁 #1
http://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24709372&extra=&page=1

回覆 引用 TOP

信汪生,2047一定得,到時唔得再等到2100

佢D廢UP開始唔準....

之前只不過係條友死硬好, 先食住個升市撞中啫.

回覆 引用 TOP

學肥湯話有夫婦睇佢D嘢走去買獅子一樣,話喺鳩噏咪得囉.

半年內

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊巨蛋 於 2020-9-25 04:01 AM 發表

見到4xx呎 545萬成交喎

點解唔自己去問佢,佢成日响網上做節目答問題

引用:

只要你系實客650萬成交咪達標LOR

回覆 引用 TOP

引用:

實情系好多AA吾想做爛市引起連鎖反應,只報高層靚view 靚裝俾買家知

引用:
原帖由 aqaq123123 於 2020-9-25 12:41 PM 發表

實情系好多AA吾想做爛市引起連鎖反應,只報高層靚view 靚裝俾買家知
呢個唔認同~ AA 唔會有生意唔做~
兩房計~ 衰極賣四百萬,佢收齊兩邊傭唔減傭既話會袋八皮~ 而講到牙血都出賣五百萬以上先收多兩皮~點會取難唔取易~
由此可見只不過係市場真係冇平貨~

引用:
原帖由 indialettuce 於 2020-9-25 12:49 PM 發表

呢個唔認同~ AA 唔會有生意唔做~
兩房計~ 衰極賣四百萬,佢收齊兩邊傭唔減傭既話會袋八皮~ 而講到牙血都出賣五百萬以上先收多兩皮~點會取難唔取易~
由此可見只不過係市場真係冇平貨~ ...
若果AA自己都渣住嘉湖貨呢?佢自已未走到會想見到8千蚊呎?為幾萬推死自己層樓?

引用:
原帖由 aqaq123123 於 2020-9-25 12:52 PM 發表

若果AA自己都渣住嘉湖貨呢?佢自已未走到會想見到8千蚊呎?為幾萬推死自己層樓?
師兄~ 點會個個 AA 都成手貨? 點解 AA 之前可以買到成手貨但市場啲人唔夠 AA 掙? 唔通 AA 有錢過其他人好多?

就算假設有啲 AA 有貨,只要有五個/十個冇貨既 AA 就會有人做平啲既盤~ 點會比一班人托到~
但係冇出現呢個情況~

引用:
原帖由 indialettuce 於 2020-9-25 01:00 PM 發表

師兄~ 點會個個 AA 都成手貨? 點解 AA 之前可以買到成手貨但市場啲人唔夠 AA 掙? 唔通 AA 有錢過其他人好多?

就算假設有啲 AA 有貨,只要有五個/十個冇貨既 AA 就會有人做平啲既盤~ 點會比一班人托到~
但係冇出現呢個情況~ ...
你又吾好咁唸,我識既AA 十個九個都有渣樓😏睇下邊個搵吾到食自然落手做生意嫁

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]