• 瀏覽: 13,409
  • 回覆: 113
  • 追帖: 3
恆大3333, 疑爆煲, 聽日大L獲!

https://hk.appledaily.com/realtime/finance/

熱賣及精選
唔係澄清咗只係謠言咩?

危險

回覆 引用 TOP

謠言, 已報公安wo

明天低開之後拉升

回覆 引用 TOP

股民都會驚,

回覆 引用 TOP

rip 3333, go to hell la

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2020-9-24 10:48 PM 發表

唔係澄清咗只係謠言咩?
個澄清上,聽說報出的數和中報那邊對不上……目前牛牛討論區那邊算是兩極分化

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2020-9-24 10:48 PM 發表

唔係澄清咗只係謠言咩?
大陸月係澄清月係奶野啊

恆大集團(3333)向廣東省人民政府發出「關於懇請支持重大資產重組項目的情況報告」,報告首次對外披露集團於各大銀行欠債。

恆大欠債最高十大內銀行類金融機構
恆大總借款餘額2323億元人民幣,涉及境內銀行類金融機構171家

恆大債務涉及非銀行類金融機構
恆大總借款餘額3684億元人民幣,涉及非銀行類金融機構121家,境內公司債券496億元,境外債券1852億元。

根據恆大中期業績報告,未來一年內要還款的債務達3,721億元人民幣,每月要還310億元人民幣,今年首三個月合約銷售金額約達1,473.7億元人民幣,以22%毛利率計,每月毛利108億元人民幣,理論上每月需要耗用201億元人民幣現金儲備以作還債,恆大持有1,501億元人民幣現金,需要13個月還清,惟負債是一年內還款,即今年銷售要再增加才能抵銷還款壓力。

獨立股評人股領袖表示,恆大(3333)8355億元巨額債務屬市場預料之外,估計部份或涉及表外融資,早前漏夜七折賣樓已顯示其極為缺乏現金流,現在所謂「求情」,實際上可以理解為「威脅」,「等同騎劫中國政府,唔畀重組,就拉隊走人」。

引用:
原帖由 maria95 於 2020-9-25 12:32 AM 發表

恆大集團(3333)向廣東省人民政府發出「關於懇請支持重大資產重組項目的情況報告」,報告首次對外披露集團於各大銀行欠債。

恆大欠債最高十大內銀行類金融機構
恆大總借款餘額2323億元人民幣,涉及境內銀行類金融機構171家

恆大債務涉及非銀行類金融機構
恆大總借款餘額3684億元人民幣,涉及非銀行類金融機構121家,境內公司債券496億元,境外債券1852億元。

根據恆大中期業績報告,未來一年 ...
https://youtu.be/dStK2tUzmnk

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 0803 於 2020-9-24 11:01 PM 發表

謠言, 已報公安wo
咁你都信。。邊個夠疆作咁大
唔怕被人收皮?

回覆 引用 TOP

雖然冇恆大股票
但係每幾年就吹一次爆煲
到宜家都未爆

回覆 引用 TOP

如果爆,可能啊止一間銀行執笠
存款保障50萬只能足夠保到同時間一間大型和一間中型銀行倒閉,如果有第三間,咁就神仙都難救

3333 唔得

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]