• 瀏覽: 16,908
  • 回覆: 217
  • 追帖: 2
23年前香港I.T人整咗個八達通, 到今日都係八達通一

熱賣及精選
見到班黑暴係未來棟樑, 香港搞乜都死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 斷水流人間兇器 於 2020-9-24 07:17 PM 發表

而係真係將數碼港打造亞洲矽谷既話

早已孵化左好多高科技公司,華為同台積電就會係香港出現,唔係係深圳台灣出現,所以李澤楷係香港既歷史罪人!你地話係咪啊? ...
錯,歷史罪人係當時出來反對董伯伯,令董伯伯下台的香港人

黑鬼覃刻意隱瞞疫情嚴重性,害死咁多人,佢係咪歷史罪人?

回覆 引用 TOP

幾好 我住在這邊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 斷水流人間兇器 於 2020-9-24 07:17 PM 發表

早已孵化左好多高科技公司,華為同台積電就會係香港出現,唔係係深圳台灣出現,所以李澤楷係香港既歷史罪人!你地話係咪啊? ...
世上沒有如果,當年台商要來港 起廠生產芯片,邊個帶頭去反?當年八萬五,當年中藥港,當年立了23條。。。。。。。🤔🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dwtm 於 2020-9-25 12:24 AM 發表

23年前香港I.T人整咗個八達通, 到今日都係八達通一張
行先人地23年,落後人地23年

回覆 引用 TOP

呢個世界無如果,就算佢做都未必成功,所以無得咁講

回覆 引用 TOP

如果澤楷係有長遠嘅眼光, 1999年揸住個20%騰訊唔係二年後就賣咗, 佢依家就係香港首富了!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 北斗七星 於 2020-9-24 09:13 PM 發表

香港人鍾意搵快錢
係中國人都喜歡快錢,科研的樽頸位就係其中因素🤔🤔

回覆 引用 TOP

引用:

學系嘅嘢要講即係唔明。有可能吃不消㗎!

靈魂是一個意念

萬般皆下品,唯有讀書高
引用:
原帖由 ttkwan 於 2020-9-25 12:38 AM 發表

學系嘅嘢要講即係唔明。有可能吃不消㗎!
佢讀商嘅應該咁做、從商更應該咁做。

靈魂是一個意念

萬般皆下品,唯有讀書高
引用:
原帖由 ttkwan 於 2020-9-25 12:39 AM 發表

佢讀商嘅應該咁做、從商更應該咁做。
為廣義、為成為偉人嘅話可能係樓主所言咁嘅。

靈魂是一個意念

萬般皆下品,唯有讀書高

回覆 引用 TOP

引用:

李十X只畜牲已經害死不少香港人

回覆 引用 TOP

都一年不及一年啦
而家班年青IT狗
又係死廢青

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]