• 瀏覽: 30,491
  • 回覆: 7
+15
引用:
原帖由 and018 於 2020-9-25 03:56 PM 發表

MTR做管理既經驗 呎價之後應該會愈來愈高 話哂都就黎賣到第十期

賣下賣下供應都愈來愈少 所以我認為呎價會慢慢升

兩年前後對比已經見到係升左 ...
那麼師兄請問LP6 三房儲物室對海+儲物室應該升咗幾多?

引用:
原帖由 and018 於 2020-9-26 01:11 PM 發表

sorry上高應該係第二/三張價單

第一張價單得791' (T2C) 同636' (T3F)
791' 去到40樓係16.7k
636' 58/f 係16.9k

兩個單位都望海
師兄意思係,而家LP6 一個單位(例如以上那兩間)會唔會有升值嗎?

引用:
原帖由 gossippig0224 於 2020-9-27 11:06 AM 發表

我 495 呎買 $690, 而家同類單位成咗 $850
師兄你個單位是在康城嗎?

引用:
原帖由 nano 於 2020-10-2 03:39 PM 發表
康城寶琳車嘅比例,幾時可變做1+1?
仲有康城幾時架架車全日都直出北角呀?
寶林咁舊 又多公屋居屋 又多老人家 又比較雜
同康城比 唔好講笑啦😅

引用:
原帖由 巴士深情的獅 於 2020-10-2 06:36 PM 發表
美聯物業以2  球一月租了康城商場一鋪, 康城是香港最後 及唯一0 公屋鐵路社郡
啲AA 一定係租間鋪 來昆人呃人買康城。

睇到橋 既 單位 係向西 有西斜 又熱又難頂
唔係個個啱🤡

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-11-1 04:47 PM 發表
日出村成條村咁
康城係一個規劃非常之好嘅地區
今日商場好似有好多左好多鋪頭好多食肆
比我想像中多

啲樓又新淨,規劃得又整齊。
好似好多外區入咗嚟睇。搞到個場好旺

引用:
原帖由 a200 於 2020-10-2 02:19 PM 發表

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1512910-20200306.htm

會德豐地產推售日出康城9C期的新盤「OCEAN MARINI」,平均售價格較前2期下調2-3%。
其實都唔洗特別睇減價果d
開價比早幾期唔升已經夠大獲
「平均售價減2至3%敢多!?呢期景觀最渣, 嘥氣」

哦,原來如此

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]