• 瀏覽: 30,321
  • 回覆: 249
熱賣及精選
引用:
原帖由 amypat 於 2020-10-2 11:56 AM 發表

無因素升?你當跨海橋死左?mtr加密班次死左?一手TKO新樓惟康城站獨供死左(坑口單幢新樓唔計先)?商場全面開放營業死左?呢D正面利好因素依家新樓樓價都未全面反映哂架。
仲有緻藍天係2016年頭入伙,到依家都無5年,乜話頂左咁多年呀,唔洗5年就升左5成,咁筍既野ching搵d黎俾我頂下啦,唔該。 ...
算啦,妒忌嘅人就係咁㗎啦,如果冇水位嘅話就唔會可以賣晒啦

引用:
原帖由 amypat 於 2020-10-2 11:56 AM 發表

無因素升?你當跨海橋死左?mtr加密班次死左?一手TKO新樓惟康城站獨供死左(坑口單幢新樓唔計先)?商場全面開放營業死左?呢D正面利好因素依家新樓樓價都未全面反映哂架。
仲有緻藍天係2016年頭入伙,到依家都無5年,乜話頂左咁多年呀,唔洗5年就升左5成,咁筍既野ching搵d黎俾我頂下啦,唔該。 ...
緻藍天入伙5年,但買唔只5年...
升主要係新盤效應
但最近幾輪新盤個價已經冇升(同早幾年一樣,甚至減左)
所以早十年買頭果幾期咪賺晒
買左新盤應該冇咁好彩

商場已開,最近推既新盤已反映個價...你話未反映都係自欺欺人
跨灣大橋出將軍澳,但將軍澳本身已塞死
T2幹線依家話最快2026,但一定delay,保守估計要等到2030

康城站點加密班次都係要幾班車先有一班去康城
多人如黃埔港鐵都係冇乜點加班次
更何況康城

引用:
原帖由 a200 於 2020-10-2 01:12 PM 發表

緻藍天入伙5年,但買唔只5年...
升主要係新盤效應
但最近幾輪新盤個價已經冇升(同早幾年一樣,甚至減左)
所以早十年買頭果幾期咪賺晒
買左新盤應該冇咁好彩

商場已開,最近推既新盤已反映個價...你話未反映都係自欺欺人
跨灣大橋出將軍澳,但將軍澳本身已塞死
T2幹線依家話最快2026,但一定delay,保守估計要等到2030

康城站點加密班次都係要幾班車先有一班去康城 ...
減左係邊?五六七八期,一期貴過一期。邊期減在,減左幾多吾該通知聲,想入間兩房。

引用:
原帖由 cnet 於 2020-10-2 01:56 PM 發表

減左係邊?五六七八期,一期貴過一期。邊期減在,減左幾多吾該通知聲,想入間兩房。
係都我買先啦,我都等咗好耐啦

引用:
原帖由 cnet 於 2020-10-2 01:56 PM 發表

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1512910-20200306.htm

會德豐地產推售日出康城9C期的新盤「OCEAN MARINI」,平均售價格較前2期下調2-3%。
其實都唔洗特別睇減價果d
開價比早幾期唔升已經夠大獲

引用:
原帖由 a200 於 2020-10-2 02:19 PM 發表

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1512910-20200306.htm

會德豐地產推售日出康城9C期的新盤「OCEAN MARINI」,平均售價格較前2期下調2-3%。
開價比早幾期唔升已經夠大獲 ...
嘩入票啦,肯定要買呀

引用:
原帖由 何妖做柒首 於 2020-10-2 11:59 AM 發表

荃西臭過日出好多
荃灣西臭就唔臭,不過多人過將軍澳就係真

引用:
原帖由 風之雨 於 2020-10-2 02:27 PM 發表

荃灣西臭就唔臭,不過多人過將軍澳就係真
什麼叫多人過將軍澳啊,唔明白你講乜喎

引用:
原帖由 a200 於 2020-10-2 02:19 PM 發表

開價比早幾期唔升已經夠大獲 ...
平均售價減2至3%敢多!?呢期景觀最渣, 嘥氣

康城寶琳車嘅比例,幾時可變做1+1?
仲有康城幾時架架車全日都直出北角呀?

引用:
原帖由 nano 於 2020-10-2 03:39 PM 發表

寶林咁舊 又多公屋居屋 又多老人家 又比較雜
同康城比 唔好講笑啦😅

引用:
原帖由 nano 於 2020-10-2 03:39 PM 發表

朝早番工時間
幾班車先有一班由康城出
諗起都興奮

黃埔咁多人都未加到班次

美聯物業以2  球一月租了康城商場一鋪, 康城是香港最後 及唯一0 公屋鐵路社郡

引用:
原帖由 巴士深情的獅 於 2020-10-2 06:36 PM 發表

美聯物業以2  球一月租了康城商場一鋪, 康城是香港最後 及唯一0 公屋鐵路社郡
啲AA 一定係租間鋪 來昆人呃人買康城。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]