• 瀏覽: 30,148
  • 回覆: 17
有商場新開影響,仲加埋跨灣大橋,將軍澳真係變天啊,我估計將軍澳樓價起碼升20至30%,唔知大家認為我有冇預計少咗呢?不如出嚟討論下

熱賣及精選
引用:
原帖由 hl1723 於 2020-9-24 01:23 PM 發表

一,二期有冇升?
升左好多

引用:
原帖由 and018 於 2020-9-24 12:58 PM 發表

對比番兩年前LP6 兩房內園大概15-6k 一呎

最近8期差唔多大既單位都已經去到16-7k
一年多200萬,3年咪多600?

引用:
原帖由 idung 於 2020-9-24 01:25 PM 發表

問康城
揾噢暈
問我都可以

引用:
原帖由 fbf2bc233bf7ca 於 2020-9-25 02:00 AM 發表

係變天....水圍

商場數量少, 舖位供不應求
無商業大廈, 居民一至五只可在區外返工, 令周日區內食店門可羅雀
星期六日食客過多, 食店供郤供不應,居民想堂食又唔想排隊, 唯有出區覓食。
一個月八九日生意去cover全個月開支, 難以給引入名牌食店進駐 ...
成個將軍澳計就唔同啦

你講緊荃灣啊

我有個朋友住尖沙咀都特登過嚟將軍澳買海鮮話抵食

引用:
原帖由 阿努阿圖瓦圖 於 2020-9-25 03:21 PM 發表

買L咗未?
有貨先得㗎話買就買

引用:
原帖由 bububee 於 2020-9-27 09:42 AM 發表

恭喜晒
有條橋,新界東出九龍應該快唔少,由偏遠郊區升級做近郊
唔會有個郊啦,市區呀老細

引用:
原帖由 gossippig0224 於 2020-9-27 11:19 AM 發表

所以根本唔使理班窮鬼乞衣唱衰
係呀,但係希望佢哋可以面對現實囉

不要去羨慕不要去妒忌,咁多人攻擊將軍澳係因為妒忌囉

引用:
原帖由 呢個深情的高峰 於 2020-10-2 07:59 AM 發表

將軍澳,唔啦
唔咩,想買都冇得買呀

引用:
原帖由 amypat 於 2020-10-2 11:56 AM 發表

無因素升?你當跨海橋死左?mtr加密班次死左?一手TKO新樓惟康城站獨供死左(坑口單幢新樓唔計先)?商場全面開放營業死左?呢D正面利好因素依家新樓樓價都未全面反映哂架。
仲有緻藍天係2016年頭入伙,到依家都無5年,乜話頂左咁多年呀,唔洗5年就升左5成,咁筍既野ching搵d黎俾我頂下啦,唔該。 ...
算啦,妒忌嘅人就係咁㗎啦,如果冇水位嘅話就唔會可以賣晒啦

引用:
原帖由 cnet 於 2020-10-2 01:56 PM 發表

減左係邊?五六七八期,一期貴過一期。邊期減在,減左幾多吾該通知聲,想入間兩房。
係都我買先啦,我都等咗好耐啦

引用:
原帖由 a200 於 2020-10-2 02:19 PM 發表

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1512910-20200306.htm

會德豐地產推售日出康城9C期的新盤「OCEAN MARINI」,平均售價格較前2期下調2-3%。
其實都唔洗特別睇減價果d
開價比早幾期唔升已經夠大獲 ...
嘩入票啦,肯定要買呀

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]