• 瀏覽: 5,827
  • 回覆: 36
引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-24 02:55 AM 發表

據美國彭博社9月23日報道,美國電動汽車製造商特斯拉週一在美國紐約的國際貿易法院,對美國特朗普當局提起訴訟,以阻止後者對特斯拉從中國進口的物品徵收新的關稅。特斯拉希望法庭能夠裁定特朗普當局的做法非法,並讓其退還特斯拉已經支付的款項,包括利息。
https://m.news.sina.com.tw/article/20200923/36424964.html

Elon musk係咪痴咗線 ...
EM有料做總統!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
Tesla 係驚中國對 tiktok既對應反制措施會影響佢中國嘅廠房。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-24 02:55 AM 發表

據美國彭博社9月23日報道,美國電動汽車製造商特斯拉週一在美國紐約的國際貿易法院,對美國特朗普當局提起訴訟,以阻止後者對特斯拉從中國進口的物品徵收新的關稅。特斯拉希望法庭能夠裁定特朗普當局的做法非法,並讓其退還特斯拉已經支付的款項,包括利息。
https://m.news.sina.com.tw/article/20200923/36424964.html

佢已用150億人民幣(全期500億)上海建超級廠房生產Model 3就係利用中國低成本高效率出口返美國, 要佢徵重稅即係打斷佢全盤計劃, 直接影響成間公司生死, 搏一舖輸贏好過摺埋間公司

龍如無摺埋到,唔知就唔好亂講,龍如暫停營業咋,今日仲有人聽電話和講解

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雪花飄飄 於 2020-9-24 04:58 AM 發表

侵侵得罪d商家
好難連任
除非...
佢有槍會、軍方及華爾街支持,又有白人至上大美國人的民心(呢班係隱性選民,民調show唔到), win 硬!

引用:
原帖由 zhangan 於 2020-9-24 04:06 AM 發表

特斯拉呢段時間夠膽告柒冇普,柒冇普連任唔到應該比較明朗化了,這類官司可能陸續有來
商人一向都唔鍾意佢,佢呢幾年對中國做既行為其實已失左好多商人既支持,侵基本上已經係受千夫所指

係得班冇腦又仇中又高追左科技股果班會支持佢

所以佢不停都拎股市冇左佢會冧去嚇人
又不停係咁砌中國

佢已經係要斧尋舟只
佢只盡力拎我上面講果類人既鐵票
其他果d票已放棄晒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 完美傻仔2011 於 2020-9-24 04:39 AM 發表

我一直都有講 其實美企係唔支持條友
佢令到我地難於生存
只係有班人係都話美國人支持佢姐
而家D大美企全係既得利益者,侵侵改變遊戲規則,點會支持佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1MH1 於 2020-9-24 07:46 AM 發表

佢有槍會、軍方及華爾街支持,又有白人至上大美國人的民心(呢班係隱性選民,民調show唔到), win 硬!
美囯黑人加埋其他有色人種,如亞洲人同中南美人肯定多過白人

回覆 引用 TOP

陸續有來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 larry64 於 2020-9-24 02:55 發表

嗱!呢啲就叫三權分立啦!香港人學嘢啦!

一日藍絲 終身藍絲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1MH1 於 2020-9-24 07:46 AM 發表

華爾街就未必支持佢,不過我仍然覺得佢會贏,眾望所歸。香港藍黃共同願望。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 奧雲二世 於 2020-9-24 03:22 AM 發表

原來D稅真係美國自己公司食
不嬲都係美國公司俾! 但係啲美國佬會強迫要求供應商都孭新增稅項.

回覆 引用 TOP

佢唔驚特朗普制裁佢?

引用:

玩死你老美侵侵

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kavid0 於 2020-9-24 08:23 AM 發表

佢唔驚特朗普制裁佢?
應該預佢落選

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"

回覆 引用 TOP

Tesla 想侵侵收佢皮, 大膽

不要美金,只愛黃金 !!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]