• 瀏覽: 10,928
  • 回覆: 98
成班失敗者淡淡。記得準時交租

熱賣及精選
收皮, 業主求死呀!有按揭
千萬億先算係富翁。

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-9-23 07:11 PM 發表

花旗銀行公布2019至2020年香港千萬富翁調查報告,截至今年5月,香港擁有1,000萬港元或以上淨資產的千萬富翁,共有50.4萬人,其中10.6萬人擁有1,000萬元或以上流動資產,中位數為1,700萬元,較2018年的1,630萬元有所增加。
近八成千萬富翁看淡未來12個月的樓市,與2019年的72%相比,有較多富裕一群看淡樓市。

千萬富翁睇淡樓市, 只有AA睇好, 出年樓市死梗 ...
年年都話看淡未來樓市㗎喇,比啲新意嚟好唔好 ?

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-9-23 07:11 PM 發表

花旗銀行公布2019至2020年香港千萬富翁調查報告,截至今年5月,香港擁有1,000萬港元或以上淨資產的千萬富翁,共有50.4萬人,其中10.6萬人擁有1,000萬元或以上流動資產,中位數為1,700萬元,較2018年的1,630萬元有所增加。
近八成千萬富翁看淡未來12個月的樓市,與2019年的72%相比,有較多富裕一群看淡樓市。

千萬富翁睇淡樓市, 只有AA睇好, 出年樓市死梗 ...
唔可以講嗎!好多人唔鍾意

引用:
原帖由 輪大碩士仔 於 2020-9-24 12:26 發表

你係手富典到呢?

其實都冇用,睇唔睇淡,d 樓都唔會點跌,最多唔升,
d人太多現金係手啦宜家

其他人看好?

引用:
原帖由 鵰漆里 於 23-9-2020 07:42 PM 發表

得10萬人有千萬流動資產,應該大幅低估HK有錢人,可能好多人財不可亮眼
有錢都唔會講比花奇聽啦!

唔係話m3大幅增長咩 乜得咁少有10m流動資產

千萬不要叫只得千萬的人做千萬富翁,千萬只是平民

引用:
原帖由 tgk103 於 2020-9-25 16:18 發表

千萬不要叫只得千萬的人做千萬富翁,千萬只是平民
未算大戶

我三間樓加埋都2500萬

嘉湖三間 1復式 兩間3房

引用:
原帖由 marcominnie 於 2020-9-26 08:55 發表

嘉湖三間 1復式 兩間3房
師兄很利害

引用:
原帖由 kkee002004 於 2020-9-26 09:09 AM 發表

師兄很利害
十幾年前低位買入

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]