• 瀏覽: 10,923
  • 回覆: 98
引用:
原帖由 edbe 於 2020-9-23 09:40 PM 發表

唔買樓梗係買匯豐
外國樓廢
股票大上大落,又吾敢揸太多
結論:放下港樓

熱賣及精選
引用:
原帖由 輪大碩士仔 於 2020-9-23 09:48 PM 發表

唔認同你話低估人數, 因為好多人以為計埋樓
唔認同冇問題,但我認為係低估咁解

引用:
原帖由 輪大碩士仔 於 2020-9-23 09:49 PM 發表

問下你數學老師
Average丶mean係平均, median係中位,
但兩隻都係平均嘅算法,只是present吾同

頂佢地睇淡 有咩所謂,8成人層樓由幾百萬升到一千萬至二千萬
跌返300萬佢地都唔驚啦

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-9-23 07:11 PM 發表

花旗銀行公布2019至2020年香港千萬富翁調查報告,截至今年5月,香港擁有1,000萬港元或以上淨資產的千萬富翁,共有50.4萬人,其中10.6萬人擁有1,000萬元或以上流動資產,中位數為1,700萬元,較2018年的1,630萬元有所增加。
近八成千萬富翁看淡未來12個月的樓市,與2019年的72%相比,有較多富裕一群看淡樓市。

千萬富翁睇淡樓市, 只有AA睇好, 出年樓市死梗 ...
的確係一定仆直

引用:
原帖由 自閉兒 於 2020-9-23 07:56 PM 發表

香港真係好多有錢人………
差不多全部是香討師兄

引用:
原帖由 你假誠 於 2020-9-23 08:04 PM 發表

千萬叫富翁?
美金

得嗰一千萬頂多叫做中產,點算係富翁吖

咁就啱了,別人恐懼我貪婪

調整3成就好咯,入市!

有錢人看淡 會跌嗎?

原來香港有甘多富豪

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-9-23 07:11 PM 發表

花旗銀行公布2019至2020年香港千萬富翁調查報告,截至今年5月,香港擁有1,000萬港元或以上淨資產的千萬富翁,共有50.4萬人,其中10.6萬人擁有1,000萬元或以上流動資產,中位數為1,700萬元,較2018年的1,630萬元有所增加。
近八成千萬富翁看淡未來12個月的樓市,與2019年的72%相比,有較多富裕一群看淡樓市。

千萬富翁睇淡樓市, 只有AA睇好, 出年樓市死梗 ...
地產文宣日日吹破頂,話之你🤭🤭🤭😂😂😂

千萬又點算富翁

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]