• 瀏覽: 3,787
  • 回覆: 72
  • 追帖: 1
自己就炒演唱會飛,炒iphone,炒ps5。 總之有利可圖就乜都炒一餐, 自己冇能力嘅就話人炒貴曬。

熱賣及精選
呢個世界就係咁運作,自己冇能力就話人哋

炒嗰班都係有錢人,麥包老婆都係炒iphone

引用:
原帖由 何妖做柒首 於 2020-9-23 02:15 PM 發表

炒嗰班都係有錢人,麥包老婆都係炒iphone
我識好多個公屋嘅都係炒iphone smile_34:

引用:
原帖由 CupidHong 於 2020-9-23 02:17 PM 發表

我識好多個公屋嘅都係炒iphone smile_34:
嗰啲炒一部半部就咪攞出黎講啦!人哋嘢嘢幾百幾百咁去

引用:
原帖由 何妖做柒首 於 2020-9-23 02:26 PM 發表

嗰啲炒一部半部就咪攞出黎講啦!人哋嘢嘢幾百幾百咁去
應該唔止 佢地腰包D cash應該都夠買樓

回覆 引用 TOP

樓係唔使炒都係會升, 而且放得越耐就越值錢, 相反一部iphone過咗時就唔會再值錢

回覆 引用 TOP

[花旗:香港有50.4萬人為千萬富翁 按年少約7000人

花旗銀行公布「香港千萬富翁調查報告」結果,以截至今年5月數據推算,全港擁有一千萬港元或以上淨資產的「千萬富翁」有50.4萬人,按年減少約7000人,佔全港相關年齡人口8.4%,淨資產值中位數為1700萬元,較2018及2019年度的1630萬元有所增加,當中10.6萬人擁有千萬港元或以上流動資產。

花旗銀行委託香港大學社會科學研究中心,於去年11至12月,及今年3月至5月,以隨機電話訪問3500名年齡介乎21至79歲的香港居民,發現大部份千萬富翁均持有股票及外幣、其次是基金、債劵、貴金屬、期權期貨等產品。當中股票、外幣及人民幣為滲透率最高的三大投資工具。千萬富翁平均有78%淨資產總值分佈於物業,現金及存款有10%、股票佔比為6%。另外,近八成千萬富翁看淡未來12個月樓市,與去年的72%相比,有較多富裕一群看淡樓市,然而表示有興趣及認為現時是置業好時機的人數則有所增加。]
原文網址:https://www.881903.com/news/local/2358544

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CupidHong 於 2020-9-23 02:00 PM 發表

自己就炒演唱會飛,炒iphone,炒ps5。 總之有利可圖就乜都炒一餐, 自己冇能力嘅就話人炒貴曬。
師兄,你好似係好出名 Park Yoho 艇戶,要二按先買到,最後仲要賣埋天水圍自住樓還二按。

最近中左六合彩嗎?

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2020-9-23 03:17 PM 發表

師兄,你好似係好出名 Park Yoho 艇戶,要二按先買到,最後仲要賣埋天水圍自住樓還二按。

最近中左六合彩嗎?
咪玩啦,PY 有價有市洗鬼二按咩

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2020-9-23 03:17 PM 發表

最近中左六合彩嗎?
原來村長咁慘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CupidHong 於 2020-9-23 03:23 PM 發表

你買入嘅時候借二按呢度係人都知,不過我係欣賞你嘅坦白,好過有 d 人扮有錢。

引用:
原帖由 CupidHong 於 2020-9-23 03:23 PM 發表

有價有市就唔使賣剩咁多貨尾啦

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2020-9-23 03:25 PM 發表

你買入嘅時候借二按呢度係人都知,不過我係欣賞你嘅坦白,好過有 d 人扮有錢。
我冇二按唔好亂噏

引用:
原帖由 何妖做柒首 於 2020-9-23 03:26 PM 發表

有價有市就唔使賣剩咁多貨尾啦
乜有貨尾咩

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右