• 瀏覽: 262,255
  • 回覆: 590
  • 追帖: 204
今次早左少少開post....因為眼見股災(真)係來臨了⋯⋯⋯唔出就怕出唔切食唔到大戶(送)俾我地既肥牛!

好啦⋯⋯又講下大市自從今星期打穿24200後恆指就一跌不起⋯⋯又變返
10年內有9年都行緊既熊市⋯⋯連新股熱潮都好似減退中⋯⋯都唔知螞蟻會唔會上到市都係問題⋯⋯中美關係係10月會塵埃落定⋯⋯⋯究竟是福不是禍⋯⋯是禍擋不過⋯⋯慢長既熊市⋯⋯疫情帶來既影響開始浮現⋯⋯定係各國為了經濟復甦在一次合作⋯⋯深信好快就會知道。

睇好既:9月尾都要忍耐一下⋯⋯指標已經跌到好低⋯⋯下面太多支持位⋯⋯我10月只俾一個目標⋯⋯⋯25500

睇淡既:就一定易睇23000、23200、23444。 呢幾個大熱門既位置唔需要多講。但穿左24000策略上應該係要買買貨⋯⋯⋯祝做淡既大家好運⋯⋯

熱賣及精選
又一日⋯⋯⋯ 今次出post 要俾大戶知道我地人人都知會股災希望大戶唔好去咁盡⋯⋯

引用:
原帖由 Cute師兄 於 2020-9-23 01:45 AM 發表

我都唔明,穿24000就要買貨,曲線嗎?
23 樓買貨以3-5年內都贏面極高⋯除非真係走去買垃圾股

引用:
原帖由 chowzz 於 2020-9-23 12:54 AM 發表

終於ipo hi 野,仲中L咗九👋咁叻仔,今個月收得皮,等穿230 先算
對上一次ipo hi 嘢係移卡
琴日tvb 條財演話開市會有機抽一抽上三成⋯⋯

引用:
原帖由 新手now仔 於 2020-9-23 12:38 AM 發表

9哥,黃金點睇
黃金做緊第二隻腳⋯⋯呢樣係聽財演講⋯⋯大約1870左右

引用:
原帖由 xqtjimmy 於 2020-9-23 12:08 AM 發表

支持9哥!
究竟今次9哥睇升定睇淡呢?
短視期指小時圖w底 背馳中

引用:
原帖由 人之初大大 於 2020-9-22 11:41 PM 發表

WA,  股災認真mode?
平貨機會要分約注

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 醉雞燈神 於 2020-9-23 08:15 AM 發表

知唔知呢個世界好多市場高峰過後一路陰跌,好似日本、歐豬幾國。保證唔會行佢地條路?
呢樣同港股一樣成份股問題,加上係有除淨

回覆 引用 TOP

隻6988 插水⋯⋯ 上市買重平⋯⋯

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2020-9-23 09:13 AM 發表

求求你睇番好
好⋯⋯下個post...

回覆 引用 TOP

嘩! 開市跌? 唔係拿係係呀! 你老味大戶又痴撚左線!

引用:
原帖由 大和田 於 2020-9-23 09:27 AM 發表

低開高收
支持!

回覆 引用 TOP

5 仔 $28 見

回覆 引用 TOP

穿一穿$28 認該彈一彈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 abbs 於 2020-9-23 09:40 AM 發表

夜期高位都去唔到...大戶真系做港女
牛太多⋯⋯

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]