• 瀏覽: 4,724
  • 回覆: 59
引用:
原帖由 WakikiBB 於 2020-9-21 03:36 PM 發表

話時話, 我親身見過不止一次, 尊敬的警犬, 明明正在抄牌, 突然落雨,

成班警犬, 即刻上返狗車, 開車走人.
支持警察,支持產黨,支持中國,支持習近平,支持林鄭月娥

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2020-9-21 03:52 PM 發表

揸靚車既人,可能係住公屋
交果2千零蚊租,仲平過停車場月租,可以同失業率無關
係揸車唔代表有樓

引用:
原帖由 望見巨乳P圖 於 2020-9-21 04:54 PM 發表

係揸車唔代表有樓
都o岩
揸車亦唔代表有錢
搭公共交通工具都唔代表窮

回覆 引用 TOP

你要識得分咩叫做
基層,中產,有$佬先

引用:
原帖由 BayernDortmund 於 2020-9-21 05:02 PM 發表

你要識得分咩叫做
基層,中產,有$佬先
基    層,周身名牌,手戴勞力樹
有錢佬,背心踢拖,膠手錶(我識嗰2個都係咁打扮)

有錢的大有人在!唔係全香港都係窮人!

回覆 引用 TOP

光板同有錢桫家仍然有錢,扇窮窮的和工人仍然是窮,千古不變

回覆 引用 TOP

有咩出奇

90年代,住公屋買靚車,大有人在
因爲90年代樓價高,買唔起樓,就買車玩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joywa111 於 2020-9-21 12:32 PM 發表

坐係巴士下層靠窗位置, 透過污積斑斑嘅擋風玻璃望出去,見住一架架名車係側面經過,

然後心諗 喂!又話經濟差好多人無得撈嘅? 點解條街上面仲有咁多Bentley, Porsche, Benz, BMW?

點解咁嘅環境佢地都仲要揸車?搞到條路塞哂... 一齊搭公共交通慳返啲錢唔好咩?

(乜佢地唔驚無錢供樓俾銀行call loan咩) ...
港人就係咁!努性重!小弟都係!
港人就係最勤力!唔係享受死!而係做死!
邊會有失業死!只有賴人⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 心中有真善美 於 2020-9-21 01:39 PM 發表

AA成日嘴硬,唔該睇下全條彌敦道,銅鑼灣區鋪頭執哂就知咩事啦!都唔講其他區分,真系慘不忍睹!
AA話商業活動減少,失業率上升是唔會影響到樓房價格

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joywa111 於 2020-9-21 12:32 PM 發表

坐係巴士下層靠窗位置, 透過污積斑斑嘅擋風玻璃望出去,見住一架架名車係側面經過,

然後心諗 喂!又話經濟差好多人無得撈嘅? 點解條街上面仲有咁多Bentley, Porsche, Benz, BMW?

點解咁嘅環境佢地都仲要揸車?搞到條路塞哂... 一齊搭公共交通慳返啲錢唔好咩?

唯一識做uberdriver

回覆 引用 TOP

引用:

樓主,希望你日後有能力吧.今日乜,聽日有.
我調轉,成日響天窗望反上去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鐵路嘅牛油果 於 2020-9-21 05:08 PM 發表

基    層,周身名牌,手戴勞力樹
有錢佬,背心踢拖,膠手錶(我識嗰2個都係咁打扮)

回覆 引用 TOP

我樓下去旺角條路由4點塞到8點呀

回覆 引用 TOP

你車到買唔起確係幾悲哀

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]