• 瀏覽: 4,721
  • 回覆: 59
引用:
原帖由 joywa111 於 2020-9-21 12:32 PM 發表

坐係巴士下層靠窗位置, 透過污積斑斑嘅擋風玻璃望出去,見住一架架名車係側面經過,

然後心諗 喂!又話經濟差好多人無得撈嘅? 點解條街上面仲有咁多Bentley, Porsche, Benz, BMW?

點解咁嘅環境佢地都仲要揸車?搞到條路塞哂... 一齊搭公共交通慳返啲錢唔好咩?

(乜佢地唔驚無錢供樓俾銀行call loan咩) ...
呢個世界係有錢買車, 冇錢供數
同埋係有錢買車, 冇錢泊車的.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陳知英 於 2020-9-21 01:11 PM 發表

舖頭執笠吉鋪即時通街可以見,但拖欠銀行債務,清盤,破產都要經過法律嘅過程, 趁執達吏未沒收資產更要揸架車出去威威, 一年半載後可能情況不一樣。 ...
笑左

每個男人都有 說不出的心碎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joywa111 於 2020-9-21 12:32 PM 發表

坐係巴士下層靠窗位置, 透過污積斑斑嘅擋風玻璃望出去,見住一架架名車係側面經過,

然後心諗 喂!又話經濟差好多人無得撈嘅? 點解條街上面仲有咁多Bentley, Porsche, Benz, BMW?

點解咁嘅環境佢地都仲要揸車?搞到條路塞哂... 一齊搭公共交通慳返啲錢唔好咩?

on9無極限 坐靚車會怕失業?

回覆 引用 TOP

失業的通常無車

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
車位貴, 所以要買架貴車配返!
唔通100萬車位放架20萬車 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2020-9-21 03:36 PM 發表

話時話, 我親身見過不止一次, 尊敬的警犬, 明明正在抄牌, 突然落雨,

成班警犬, 即刻上返狗車, 開車走人.
所以我同我朋友講,警察先生咁辛苦,應該多支持政府同警察

回覆 引用 TOP

引用:

揸靚車既人,可能係住公屋
交果2千零蚊租,仲平過停車場月租,可以同失業率無關

引用:
原帖由 moon2004girl 於 2020-9-21 12:37 PM 發表

只係有錢既人繼續有錢,無錢既人繼續無錢而已
何必憎人富貴厭人窮? 努力爭取, 創造機會, 讓自己富有起來不是更好嗎?

回覆 引用 TOP

呢排個路面仲繁忙過未有疫症之前,又塞又亂又多意外

回覆 引用 TOP

引用:

香港好多有錢人,係你窮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 moon2004girl 於 2020-9-21 12:37 PM 發表

只係有錢既人繼續有錢,無錢既人繼續無錢而已
正路

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鐵路嘅牛油果 於 2020-9-21 01:49 PM 發表

我朋友架車拍左係條街,我叫佢去入鏢,如果唔係抄牌
佢話咁大雨,淋濕晒件3,由得佢抄
買個方便啫

回覆 引用 TOP

qe 遊戲結局只得一個。

樓主睇到的就系答案。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 落漠忽然羊羊 於 2020-9-21 01:34 PM 發表

有被動收入揸住幾層樓收租嘅,你話關唔關失業率事?
  仲要減息 每月慳返1萬幾千息. 夠入多幾次油.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]