• 瀏覽: 32,480
  • 回覆: 240
  • 追帖: 4
amd邊個國家呢

有錢唔賺咩
生意少咗係咪傻侵賠

回覆 引用 TOP

Look like AMD gonna be rich from huawei product orders.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Coconut888 於 2020-9-19 23:30 發表

華為電腦係點嘅樣?我真係冇留意佢原來有出電腦
華為電腦已經做到了完全去美化。

炒股無需太高深的技術,記住人多的地方不要去,然而大部分人恰恰相反。
我盯上了1029hk鐵貨
引用:
原帖由 benben999 於 2020-9-19 11:31 PM 發表

其實大陸能夠生產到當今民用既主芯片好耐, 老實講 intel 在 28nm 之後出既咁多代 cpu 都沒有真正意義上的快左, 只係慳電左細左而已, 當然亦係呃左全世界好多次錢 ...
Very true. Still slow like 10 yrs ago.

回覆 引用 TOP

擺明係利益輸送比AMD, 柒兩鋪應該袋左唔少

回覆 引用 TOP

其實係咪手機粒處理器嚴格黎講除左細粒D之外都唔係一種創新科技?? 其實手機粒處理器只係一直追緊電腦既效能而己??

而家最勁哥部ASUS ROG 3 同N記部 SWITCH比 邊個效能勁D???

買入牛, 價0.208

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 akoko 於 2020-9-20 12:58 AM 發表

華為電腦已經做到了完全去美化。
Cpu要入口

冇事喇

回覆 引用 TOP

樓主應該唔識科技😅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 廚房粗俗的留言 於 2020-9-19 10:37 PM 發表

電腦已可駛用自家芯片啦,重要AMD托呀,主力研發明天又禁用味一樣死,自家芯片自家系統才是皇道
系統已有鴻蒙,芯片未有,最先進既芯片製造設備都有美國技術,美國唔準中國買,

幫助中國第一

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bringtomind 於 2020-9-19 11:03 PM 發表

$$$$$$有就什麼都可做
過去幾十年好多人都係咁捻,覺得有錢乜都可以買!但係美國佬用實際行動話你知,多多錢都唔賣俾你!不過微軟老細又講得啱,中國買得到就唔會投入資金去自己研發,買唔到既嘢落力去研發過幾年就自己可以造啦,到時美國佬想賣中國都唔要啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnlam13888 於 2020-9-19 09:40 PM 發表

又一次證明 侵侵思覺失調 或者 根本另有算盤

樓主你知AMD做咩CPU架??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joeho173 於 2020-9-19 11:17 PM 發表

唔同華為做生意,D芯片賣比邊個呀?傻侵都岸撚鳩嘅,廠家無生意做點營運呀?DLLM柒朗普。
韓國台灣日本廠商冇生意做佢會覺得有問題咩?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]