• 瀏覽: 32,477
  • 回覆: 240
  • 追帖: 4
仲有ASML未來將會投入中國市場

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2020-9-19 11:14 PM 發表

原來係要斷韓國三星, 台灣聯發科, 日本索尼財路, 全部訂單射晒比AMD, 侵侵呢招真係高章
AMD壟斷市場,但唔知佢食唔食晒呢🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Coconut888 於 2020-9-19 11:32 PM 發表

痴痴地,冇華為自然有其他大陸牌子了搶市場啦!最緊要有人買手機啫
你睇今年手機市估率?蘋果三星華為都跌,但小米大升。原來唔賣比華為就可賣多些比小米?無啦啦幫中國手養肥多一間公司...

有趣。

回覆 引用 TOP

醫番都哂藥費

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天恩圓夢 於 2020-9-19 11:26 PM 發表

今次件事,明確開啟左大陸晶片研發自給自足既路,以後可能就唔係再同美國買晶片,而係競爭一齊賣晶片啦
中國全力開發自家科技,唔駛比人揸住春袋

引用:
原帖由 廚房粗俗的留言 於 2020-9-20 12:02 AM 發表

中國全力開發自家科技,唔駛比人揸住春袋
自煮研發好野,萬歲

回覆 引用 TOP

華為同阿里已經開始研發雲電腦,阿里發怖會都出現過,一塊尿袋甘大插入mon就用得,真係成功既話可以曲線超車!

回覆 引用 TOP

柒撚普借刀殺三叔公

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

回覆 引用 TOP

有高手 可以講下AMD 是否美國技術?

引用:
原帖由 david2002ckck 於 2020-9-19 11:40 PM 發表

人地講事實又唔得
算啦,中左武腦啲人係咁㗎啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 briancccc 於 2020-9-19 11:56 PM 發表

你睇今年手機市估率?蘋果三星華為都跌,但小米大升。原來唔賣比華為就可賣多些比小米?無啦啦幫中國手養肥多一間公司...
所以咪話個啲話華為死就芯片廠死個啲痴痴地囉。成日講到冇華為就世界未日咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnlam13888 於 2020-9-19 21:40 發表

又一次證明 侵侵思覺失調 或者 根本另有算盤

果然冇錯!只有美國公司可以申請許可證,其他歐洲公司食屎。

綠螘新醅酒 紅泥小火爐
晚來天欲雪 能飲一杯無

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnlam13888 於 2020-9-19 09:40 PM 發表

又一次證明 侵侵思覺失調 或者 根本另有算盤

實體清單實際係限制華為只可以同美國做生意 🤣

侵侵話只可以美國賣晶片比華為,其他國家就唔比賣,美囯公司獨賺華為生意。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 風鈴水聲 於 2020-9-20 00:32 發表

有高手 可以講下AMD 是否美國技術?
直頭係美企

綠螘新醅酒 紅泥小火爐
晚來天欲雪 能飲一杯無

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]