• 瀏覽: 32,479
  • 回覆: 240
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 天恩圓夢 於 2020-9-19 11:26 PM 發表

今次件事,明確開啟左大陸晶片研發自給自足既路,以後可能就唔係再同美國買晶片,而係競爭一齊賣晶片啦
其實大陸能夠生產到當今民用既主芯片好耐, 老實講 intel 在 28nm 之後出既咁多代 cpu 都沒有真正意義上的快左, 只係慳電左細左而已, 當然亦係呃左全世界好多次錢

引用:
原帖由 diballin 於 2020-9-19 11:19 PM 發表

川建國 雷聲大雨點小
你是國內同胞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joeho173 於 2020-9-19 11:17 PM 發表

唔同華為做生意,D芯片賣比邊個呀?傻侵都岸撚鳩嘅,廠家無生意做點營運呀?DLLM柒朗普。
美國而家係要救經濟,如果打壓華為真係可以救返美國經濟佢一定會做。但而家才發現原來打壓華為,自己幾間大野包括Intel AMD Google 同高通全部都會唔掂。佢就唔敢咁大力度了。但而家接近選舉,為面子佢都要做下樣。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 joeho173 於 2020-9-19 11:17 PM 發表

唔同華為做生意,D芯片賣比邊個呀?傻侵都岸撚鳩嘅,廠家無生意做點營運呀?DLLM柒朗普。
痴痴地,冇華為自然有其他大陸牌子了搶市場啦!最緊要有人買手機啫

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 benben999 於 2020-9-19 11:22 PM 發表

其實 AMD 有咩貨供俾華為
k6

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 進擊的樹熊 於 2020-9-19 11:03 PM 發表

睇黎樓主對AMD可以供咩貨都未知
不如你講下供咩貨🤭

回覆 引用 TOP

所有政治事件背後,一定係商業利益成份重,尤其侵侵原本就係商人

回覆 引用 TOP

侵侵真係明玩野喎 

以柔克剛、以靜制動、以小勝大、以慢打快。
圖為:獵戶座

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnlam13888 於 2020-9-19 09:40 PM 發表

又一次證明 侵侵思覺失調 或者 根本另有算盤

中國死一間企業嘅部分產業,美國死整個芯片業,唔知邊個死先呢🤣

回覆 引用 TOP

老美想死快D就唔好同中國做生意.

回覆 引用 TOP

放生美企 其他就吾比 就係咁簡單

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]