• 瀏覽: 6,317
  • 回覆: 90
  • 追帖: 1
本主題由 miss5 於 2020-9-19 01:58 PM 關閉
某位舊同學,讀書麻麻,一向都是手腳比腦袋靈活,可是年紀漸大,連健康都麻麻,好彩前一年已退休,佢都無能力返閹了,因為太肥!

佢十多年前買咗德福,一直只有資格住德福,睇來呢一世都會住德福!

唔怪之得佢D同儕,去到太古城,會俾太古城的業主掟狗糧!

平日懶係大枝嘢,以為人工高,福利好,最後,都只係一世住德福!

香港分為九大卡屎,八百萬樓一間最多是第七級夾心階層

所以呢!雖然讀書叻未必會賺好多錢,但頭腦唔得,除咗讀書麻麻,連搵錢能力都麻麻!

回覆 引用 TOP

德福出咗邊位大大cs?

回覆 引用 TOP

乜德福 同太古城 差好遠咩? 不都是 平民樓 嗎?  至少比較 紅山丶楊明 吧⋯⋯

住德福俾上不足比下有餘
搞掂自己先啦

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-19 09:35 AM 發表

乜德福 同太古城 差好遠咩? 不都是 平民樓 嗎?  至少比較 紅山丶楊明 吧⋯⋯
太古高兩級,太古是中中產,德福是夾心

引用:
原帖由 紅星加盈 於 2020-9-19 11:07 AM 發表

住德福俾上不足比下有餘
搞掂自己先啦
住邊吾代表D乜卡屎,但如果推估八百萬一層就是九大卡屎中第七級夾心,中產都未到

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-9-19 11:09 AM 發表

太古高兩級,太古是中中產,德福是夾心
千零二千萬樓 千五尺唔夠 如何中中產法?

太古高好多,點止2級

免責聲明:本人的內容及圖片並不打算向任何人提供任何資訊.並且不構成任何建議.儘管所有資料乃本人秉誠提供.並相信資料之來源可靠.也不表示本人保證任何資料均屬完整.可靠.準確.具時效或適用

回覆 引用 TOP

唔太明樓主想講咩野, 但睇黎同呢位公務員有恩怨喎

大奚把豬奚住半山啦,大 on 鳩
我吊呀!

無數繁星

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-19 01:01 AM 發表

某位舊同學,讀書麻麻,一向都是手腳比腦袋靈活,可是年紀漸大,連健康都麻麻,好彩前一年已退休,佢都無能力返閹了,因為太肥!

佢十多年前買咗德福,一直只有資格住德福,睇來呢一世都會住德福!

唔怪之得佢D同儕,去到太古城,會俾太古城的業主掟狗糧!

平日懶係大枝嘢,以為人工高,福利好,最後,都只係一世住德福! ...
德福又係幾垃圾同紅灣半島有得揮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-19 11:12 AM 發表

千零二千萬樓 千五尺唔夠 如何中中產法?
主要係計銀碼,香港有幾多千五呎屋?

樓主食屎啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]