• 瀏覽: 17,906
  • 回覆: 132
  • 追帖: 6
點解李嘉誠不斷增持長實 , 長實都係咁跌 ?

搞到我跟風都唔掂 

熱賣及精選
黃瓜x偽英業務不受香土歡迎,黃C又窮L買唔起,

佢賺錢係ZOOM , 增持都幫唔到

股東增持, 不代表公司生意好轉

香港樓市下行, 英國就來硬脫歐, 加上英國得罪大陸, 歐洲英法疫情反彈, 咁多風險, 長實生意短期都難以好轉....

李嘉誠及李澤鉅透過李嘉誠基金會有限公司,
於9月8日、9月9日及9月11日,以平均價每股41.1687元、40.845元及40.975元再度購入長實集團(01113.HK)  共46萬股

9月11日  美資The Captial Group 以平均 39.931 元, 減持 3,272萬股, 總值 13億元 最新持股 4.73%

嚴謹流程,精密分析,冷靜觀察,沉著應付,善於守拙,隱藏實力,一擊即中。
好想佢比我一億炒股

回覆 引用 TOP

國家隊又唔吼,外資又有大把揀可以揀,即冇人吼

回覆 引用 TOP

但明知跌佢又增持 ?

引用:
原帖由 refmbse2020 於 2020-9-18 11:27 AM 發表

但明知跌佢又增持 ?
唔表示一下, 老散點會增持呀

嚴謹流程,精密分析,冷靜觀察,沉著應付,善於守拙,隱藏實力,一擊即中。

回覆 引用 TOP

會唔會歸咗邊 😹🙈

回覆 引用 TOP

5仔不斷回購都一樣係咁跌

回覆 引用 TOP

所以減持就升,好似小米今

問下香討碩士生 @輪大碩士仔   
股東減持=跌, 老千
股東增持=升, 好股

引用:
原帖由 refmbse2020 於 2020-9-18 11:09 發表

點解李嘉誠不斷增持長實 , 長實都係咁跌 ?

搞到我跟風都唔掂
紅3係咁的.

剎那風波翻過,一轉眼, 從前便已難復再。
狂潮又去又來,未能避開。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 只貓扑緊我細妹 於 2020-9-18 12:06 PM 發表

所以減持就升,好似小米今
世界末日都阻唔到小米

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前後抽插 於 2020-9-18 12:07 PM 發表

問下香討碩士生 @輪大碩士仔   
股東減持=跌, 老千
股東增持=升, 好股
今日升少少,你又撲出黎,擒日就失蹤

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]