• 瀏覽: 5,951
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
如十年前破產而家解除左破產令,佢銀行儲蓄唔夠一萬,而家兩父子住緊一間公屋,打算用綠表抽,而工作月薪有約15000,日後申請到家人會比一大筆錢幫佢比首期可以比到樓會一大半,日後打算做按揭供7000一個月到,咁情況下就算抽到會不會上唔到會

引用:
原帖由 大能穫 於 2020-9-18 07:24 AM 發表

如十年前破產而家解除左破產令,佢銀行儲蓄唔夠一萬,而家兩父子住緊一間公屋,打算用綠表抽,而工作月薪有約15000,日後申請到家人會比一大筆錢幫佢比首期可以比到樓會一大半,日後打算做按揭供7000一個月到,咁情況下就算抽到會不會上唔到會 ...
問會借錢俾你嘅人啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大能穫 於 2020-9-18 07:24 AM 發表

如十年前破產而家解除左破產令,佢銀行儲蓄唔夠一萬,而家兩父子住緊一間公屋,打算用綠表抽,而工作月薪有約15000,日後申請到家人會比一大筆錢幫佢比首期可以比到樓會一大半,日後打算做按揭供7000一個月到,咁情況下就算抽到會不會上唔到會 ...
父破產?個仔出咗嘢未?佢做業主及佢借囉,問題係得 15000,不如住公屋先啦

Canon EOS 6D,100D
EF 85mm F1.2L ll USM
EF 100mm F2.8L Macro IS USM
EF 16-35mm F4L IS USM
EF 24-70mm F4.0L IS USM
EF 70-200mm F4L USM
EF 100-400mm F4.5-F5.6L IS USM
EF 40mm F2.8
Tamron 18-270mm f/3.5-6.3 di ii VC PZD
Kenko Ext EF 1.4X
引用:
原帖由 WYJIMMY 於 2020-9-18 10:31 AM 發表

父破產?個仔出咗嘢未?佢做業主及佢借囉,問題係得 15000,不如住公屋先啦
佢五十歲十年前破左產,個仔十八歲同住一間公屋,佢意思想抽居屋抽中,自己老豆嗰邊幫佢比150萬,睇筆直選層月供約六,七千到,日後個仔大過出生後比佢供喎佢話而家香港地買層樓真的好難,
但驚抽到銀行唔批按揭比佢

回覆 引用 TOP

肯交番間公屋就得啦

引用:
原帖由 專插白痴on膠 於 2020-9-18 04:41 PM 發表

肯交番間公屋就得啦
而家都好少人交番間公屋出來抽居屋

雖然居屋話係政府擔保但銀行依然會睇tu即係信貸評級嘅,如果破過產未必做到按揭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大能穫 於 2020-9-18 09:15 PM 發表

而家都好少人交番間公屋出來抽居屋
on9

回覆 引用 TOP

應該冇銀行肯做按揭

回覆 引用 TOP

無問題

從來沒有一個時代的人像現代人那樣認為物質享受是幸福的前提; 沒有任何一個時代的人像現代人那樣吧唯利是圖當做是天經地義的。沒有任何一個時代的人像現代人那樣過於注重物欲的滿足而過少關注靈魂。
引用:
原帖由 plumbervtc 於 2020-9-25 07:27 PM 發表

無問題
肯俾錢交申請表實無問題,不過抽中搵唔搵銀行借錢至係問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 專插白痴on膠 於 2020-9-18 04:41 PM 發表

肯交番間公屋就得啦
無工作都批按揭?

回覆 引用 TOP

有錢俾首期,無錢還俾人有趣有趣

回覆 引用 TOP

先唔理有無破過產,儲蓄唔夠一萬 , 月薪約15000 ,雖然家人俾大半,按揭後可以只供7000一個月.
我會建議住公屋。可以輕鬆又快樂.

回覆 引用 TOP

問下銀行先

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]