• 瀏覽: 8,127
  • 回覆: 98
  • 追帖: 2
置業首要考慮係利息,三年SSD內最怕加息又不能賣樓
但現在出現百年難見奇景,全球擔保你三年不加息,而且保持極低息
能確保輕鬆過三年,仍在考慮的相信會急忙入市
錯過了這次機會,你還有另外三年擔保不加息?
現在有能力不買樓,等同白痴

熱賣及精選
重大誘因, 加速搶樓熱潮。 

引用:
原帖由 falconV8 於 2020-9-17 10:05 AM 發表

重大誘因, 加速搶樓熱潮。 
這個肯定

回覆 引用 TOP

又一個升浪
上車兩房
兩房換3房
3房上4房

回覆 引用 TOP

從來冇諗過有條件加息,咁都算好消息?唔係嘛

引用:
原帖由 flatfever 於 2020-9-17 10:34 AM 發表

AA講野!你就聽野啦

回覆 引用 TOP

談淡跌三成先夠俾首期
唯有等...寂寞到夜深

DLLM,好撚心你就睇下個市場反應啦,議息完,美元彈,黃金跌,信市場定信你條盲丙好?

引用:
原帖由 flatfever 於 2020-9-17 10:34 AM 發表

你冇諗過有條件同聯儲局承諾緊係有唔同.
買樓最辛苦係頭果幾年,依家買3年內息口鎖定都唔算好消息?唔係嘛

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-9-17 09:59 AM 發表

但現在出現百年難見奇景,全球擔保你三年不加息,而且保持極低息
現在有能力不買樓,等同白痴 ...
要加息好難 只少三年

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-9-17 09:59 AM 發表

現在有能力不買樓,等同白痴 ...
講真廢淡要唔入市真係好自然比自己大量籍口
否則點會係廢淡?
問心又有幾多人醒覺?
人一生比你咁好彩撞到兩次沙士
錯過了03年,咁20年呢?
自己諗下喇
沙士價快消失
而樓市近日亦再現升勢,加上低息環境持續
要上車或入市要快
到年尾有疫苗全球爆升先黎後知後覺就太遲了

呢三年仍然係八運,仍然旺房地產
但2024開始就吾知了
上次2004一入八運即反彈一路升到宜家,超準

之前加息又話升, 而家唔加又話升?

引用:
原帖由 荃西人 於 2020-9-17 11:26 AM 發表

講真廢淡要唔入市真係好自然比自己大量籍口
否則點會係廢淡?
問心又有幾多人醒覺?
人一生比你咁好彩撞到兩次沙士
錯過了03年,咁20年呢?
自己諗下喇
沙士價快消失
而樓市近日亦再現升勢,加上低息環境持續
要上車或入市要快
到年尾有疫苗全球爆升先黎後知後覺就太遲了 ...
真係,要全球擔保你三年都唔加息
香港前一百年未試過
相信之後一百年也不會再出現
千年難遇機會

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]