• 瀏覽: 39,823
  • 回覆: 371
  • 追帖: 11
前個禮拜去咗展銷會,本身諗住喺附近睇吓。
唔係講笑個場多人到唔使錢咁,仲要張張枱都聽到多謝晒同恭喜哂。

聽完唔知點解我即刻好衝動就落咗2萬港紙訂,咁就買咗個單位。今年年頭落成,554呎一房連租約每月收返650鎊。

希望冇中伏因為依排都聽過唔少盤,好少現樓連租約。依家仲可以做到7成按揭。唔係AA 唔使問我咩盤

引用:
原帖由 rona 於 2020-9-16 11:29 PM 發表

唔係講笑個場多人到唔使錢咁,仲要張張枱都聽到多謝晒同恭喜哂。

聽完唔知點解我即刻好衝動就落咗2萬港紙訂,咁就買咗個單位。今年年頭落成,554呎一房連租約每月收返650鎊。

希望冇中伏因為依排都聽過唔少盤,好少現樓連租約。依家仲可以做到7成按揭。唔係AA 唔使問我咩盤 ...
唔緊要,最多都係輸兩萬,可能炒股都輸佐

引用:
原帖由 IPUser 於 2020-9-16 11:32 PM 發表

唔緊要,最多都係輸兩萬,可能炒股都輸佐
下星期準備比10%訂啦,我搵左個喺當地嘅朋友去望望。貌似冇伏

good luck

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rona 於 2020-9-16 11:29 PM 發表

希望冇中伏因為依排都聽過唔少盤,好少現樓連租約。依家仲可以做到7成按揭。唔係AA 唔使問我咩盤 ...
英國收租要交稅俾政府。 小心唔好逃稅。

未起好就有約有租收?
味即是返租囉!
反租幾耐先?一年,2年
唔好傻啦,層樓佢唔會同你真係放租
每個月650,一年7千幾豪比你,反正樓價比當地市場價高三成
又一個貪反租既傻仔

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!
引用:
原帖由 bbq323 於 2020-9-16 11:44 PM 發表

未起好就有約有租收?
味即是返租囉!
反租幾耐先?一年,2年
唔好傻啦,層樓佢唔會同你真係放租
每個月650,一年7千幾豪比你,反正樓價比當地市場價高三成
又一個貪反租既傻仔 ...
dllm 你係咪用個屎眼睇野架。今年年頭起好,連租約呀。我睇返發展商年頭係當地成交價,同我買入價一樣

最重要一樣~收到樓當你贏
到時要真係搵到個真租客先算

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐

回覆 引用 TOP

係咪有真租客先?
裝修,家俬,電器包嗮?

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
引用:

咁平,是 曼城? 如果真的收到樓,搵租客唔難。good luck。

全新但有租約......

無言!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rona 於 2020-9-16 11:46 PM 發表

dllm 你係咪用個屎眼睇野架。今年年頭起好,連租約呀。我睇返發展商年頭係當地成交價,同我買入價一樣
雖然樓上C兄可能表達不太好,但之前都有好多C兄中招!
而呢D盤收到樓,是否可以收到$650是未知數,第2個伏位是物業管理費和每月代收租管理費! 扣埋這兩個項目,每月收幾錢租?

http://edwardchankk.blogspot.com/
無準備下,20幻4買左隻全新勞力樹
你140幻買到成550呎樓,你就好啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IPOMan 於 2020-9-16 11:52 PM 發表

咁平,是 曼城? 如果真的收到樓,搵租客唔難。good luck。
Manchester 市中心近火車站,兩房連傢俬都要£340000 😏£140000 應該係比較郊區

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]