• 瀏覽: 2,136
  • 回覆: 16
幾百上千萬大陸人會去香港開戶口抽新股、一人十個戶口,香港人屎都冇得食

你可以孖多d㗎,有人阻你?

引用:
原帖由 貝維斯人 於 2020-9-16 05:34 PM 發表

依家熱門b頭仲搵到5位數,到時多左十倍人抽,我諗得番4位數乍

回覆 引用 TOP

用人頭計派股咪易有股,用錢幾多都唔夠人地多。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 csbs5c26 於 2020-9-16 05:31 PM 發表

幾百上千萬大陸人會去香港開戶口抽新股、一人十個戶口,香港人屎都冇得食
你知唔知 開戶好多唔洗親身去?

回覆 引用 TOP

好多人抽

回覆 引用 TOP

已經唔系分身問題。
系拼資金都已經不夠概問題
依家好多同胞抽A尾,乙頭
由當初概抽1手,孖10手
改為甲尾,乙頭
熱門新股,搵食難,

回覆 引用 TOP

太多人抽

回覆 引用 TOP

不如一人一電郵去SFC, HKEX投訴拉, 其實而家新股係唔比中國人去抽嫁!!只不過無人去執行
(銀行只比香港永久居民抽IPO!!但券商為左生意只眼開只眼閉!)

2. 可申請香港發售股份的人士
如你或你以其為受益人而提出申請的人士屬個人,則可以申請認購的香港發售股份,惟你或該(等)人士須:
a. 年滿十八歲或以上;
b. 擁有香港地址;
c. 非美國人士(S規例所定義者);
d. 身處美國境外;及
e. 非中國法人或自然人(合格境內機構投資者除外)。

引用:
原帖由 貝維斯人 於 2020-9-16 05:34 PM 發表

大陸人100個戶口 每戶 抽1手, 當10% 中,expected value 都中10手 ;
香港人 1 個戶口抽100手一樣錢就唔一定穩中。

今時今日仲講“你可以孖多d ”真係non-sense,
香港過去廿幾年停滯不前真係有原因。  

引用:
原帖由 csbs5c26 於 2020-9-16 05:31 PM 發表

大果幾間證商人地一早開晒戶啦, 細果d開黎都冇孖展借, 杞人憂天

回覆 引用 TOP

使乜通關仙開到戶呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 709394959818 於 2020-9-27 10:44 AM 發表

大陸人100個戶口 每戶 抽1手, 當10% 中,expected value 都中10手 ;
香港人 1 個戶口抽100手一樣錢就唔一定穩中。

今時今日仲講“你可以孖多d ”真係non-sense,
香港過去廿幾年停滯不前真係有原因。   ...
真係好難理解佢地既唸法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 南宋.理宗 於 2020-9-27 10:37 AM 發表

不如一人一電郵去SFC, HKEX投訴拉, 其實而家新股係唔比中國人去抽嫁!!只不過無人去執行
(銀行只比香港永久居民抽IPO!!但券商為左生意只眼開只眼閉!)

2. 可申請香港發售股份的人士
如你或你以其為受益人而提出申請的人士屬個人,則可以申請認購的香港發售股份,惟你或該(等)人士須:
a. 年滿十八歲或以上;
b. 擁有香港地址;
c. 非美國人士(S規例所定義者);
d. ...
Support

回覆 引用 TOP

引用:

此言差異,所有內地人都可以內地開仲可以一次過開過百個,仲可以做一個戶口一手孖展,垃圾證監會從來唔管,所以依家動不動幾十萬個戶口抽一手,其實應該得幾千人

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]