• 瀏覽: 28,316
  • 回覆: 229
  • 追帖: 11
上個星期去惠州拎房產證, 貴便買定家具,以後可以去度假,深圳坐高鐵去惠州南,依家唔使拎車飛,可以直接用回鄉證入閘,方便左好多,30分鍾到惠州南打的15分鍾到太東公園上城,入住率都係低,但起碼有人了,我諗有一兩成啦,

太東對面河起緊既樓多到嚇死人,啲塵多到一日就成地都係,

但咪以為惠州樓價唔掂,又係乾升格,依家惠陽最多人行既係大亞灣萬達,我行左兩次,真係多野行,好過曬深圳啲商場,人流都好多,係太東10分鍾車程,萬達附近都好多新樓,又係好快就賣曬,依家都賣緊2萬了,因為萬達帶升曬周圍房價,太東對面有個假豪宅盤賣3萬一陣就賣曬。。

食左兩餐大師兄,有去既強烈推介,醬骨架超嫩超多肉,79蚊差唔多有8舊超大舊。

周圍有便利店超市,有兩個菜鳥驛站代收快遞,屋苑設施好好,有兩個羽毛球場,乒乒台,跑步徑,緑化好好,食野好平,腸粉7蚊,排骨麵12蚊,我間屋127平真係長住一流,外賣App有百幾間餐廳揀,買送同日用品用天貓超市,解決曬所有問題,商場有萬達燦邦,好適合小朋友行,三樓全部小朋友野,買左部兒童電動車係樓下玩,玩到唔想走,係深圳香港邊敢比佢玩,可惜要開學了,都係要走人了。

最後總結,人的確愈黎愈多,多左深圳人住惠陽,深圳返工,星期六日商場人流同深圳差唔多,乾升格,有升無跌,二手無乜成交,10年前講緊賣30萬,依家賣緊百六萬,10年升5倍,太多錢無定使可以買,但唔好諗賣得出,因為周圍都係新樓,除非係萬達隔離。

支持師兄。好介紹。

回覆 引用 TOP

陰公 欄九骨架都要8草人仔

系大陸住真的是人間天堂, 返吾到轉頭

哇大佬成棟得果十戶八戶住 點住得落

小朋友教育制度真係唔得架!

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2020-9-15 04:08 AM 發表

上個星期去惠州拎房產證, 貴便買定家具,以後可以去度假,深圳坐高鐵去惠州南,依家唔使拎車飛,可以直接用回鄉證入閘,方便左好多,30分鍾到惠州南打的15分鍾到太東公園上城,入住率都係低,但起碼有人了,我諗有一兩成啦,
太東對面河起緊既樓多到嚇死人,啲塵多到一日就成地都係,
但咪以為惠州樓價唔掂,又係乾升格,依家惠陽最多人行既係大亞灣萬達,我行左兩次,真係多野行 ...
上落要30天嗎?

引用:
原帖由 cocoliu1990 於 2020-9-15 05:38 AM 發表

我都考慮緊退休住美國定中國。

引用:
原帖由 shizuma 於 2020-9-15 11:13 AM 發表

我都考慮緊退休住美國定中國。
而家先畀小朋友去外國適應一下ok一家大細先過去外國。

多謝分享
不過真心講,無人氣的城市都賣甘貴,真是住香港公屋好過

引用:
原帖由 前後抽插 於 2020-9-15 07:12 AM 發表

哇大佬成棟得果十戶八戶住 點住得落
人少有人少既好,自住黎講係好事啊,如果好似你咁講,美國大農村咪地獄?如果嫌人少,可以買萬達旁邊啲新樓,入住率高好多,無8成都有7成。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cocoliu1990 於 2020-9-15 05:38 AM 發表

唔使返工既話,確係天堂方便程度應該認第二無人敢認第一了。

引用:
原帖由 almk 於 2020-9-15 09:01 AM 發表

小朋友教育制度真係唔得架!
大陸唔係教育唔好,只係競爭太大太大了,自己睇下清北同港大既入學率就知,排名差唔多,但入學率低幾十倍。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hl1723 於 2020-9-15 10:34 AM 發表

上落要30天嗎?
我係深圳住四個月了。

就快3萬一平快買

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]