• 瀏覽: 10,998
  • 回覆: 87
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 kenligg 於 2020-9-15 01:52 PM 發表

各位師兄~知唔知依家兩公婆聯名樓, 拆番個名出黎要幾錢手續費左右????
律師費如果有按揭五千幾,冇按揭就四千幾,另外打釐印要睇樓價,拆定名先,做好晒準備先,睇啱有機會先買

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Hello551122 於 2020-9-15 01:49 PM 發表

樓主,說出重點來
我前排都去左睇樓,好多都係簡唔落手叫價仲要跟心中低價有落差,都費事還價曬時間
半新樓放售既就普遍景觀唔好
出邊豪宅或 過千萬以上減價唔出奇
但民生上車盤,都真係算硬淨 ...
睇邊區?

回覆 引用 TOP

我就係想問個轉讓價錢點定??因為我住O個層係550萬左右~~可唔可以話200讓比太太咁??因個厘印差好遠~~~

同埋, 去邊度搵律師方便???

引用:
原帖由 kenligg 於 2020-9-15 02:01 PM 發表

我就係想問個轉讓價錢點定??因為我住O個層係550萬左右~~可唔可以話200讓比太太咁??因個厘印差好遠~~~
唔得,律師話最多只可低市價一成,相差太多會比稅局追稅🤣🤣🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenligg 於 2020-9-15 02:02 PM 發表

同埋, 去邊度搵律師方便???
其實求其上網搵一間會做樓宇買賣嘅律師樓就得,佢哋會教你,所以我不作介紹,一陣又比D白痴仔話我係AA收comission😂😂😂

回覆 引用 TOP

即最少都要預幾蚊先可以除名........

回覆 引用 TOP

萬幾兩萬蚊....

引用:
原帖由 kenligg 於 2020-9-15 02:12 PM 發表

萬幾兩萬蚊....
唔止,最好問一問律師大約total 幾多洗費再衡量做唔做甩名

回覆 引用 TOP

唔係喎~~~計1.5%??即要幾萬蚊先得??????

引用:
原帖由 kenligg 於 2020-9-15 02:14 PM 發表

唔係喎~~~計1.5%??即要幾萬蚊先得??????
以500 計1.5% 都$75000 加律師費

回覆 引用 TOP

唉....當年做乜要聯名

咁我轉讓一半業權...照計應該計一半....不過都$37500......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenligg 於 2020-9-15 02:16 PM 發表

唉....當年做乜要聯名
我第一間屋也是聯名,之後小朋友出世換屋就轉一個名

回覆 引用 TOP

依家再買就貴~~~賣左住緊O個層唔抵~~~~~

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]