• 瀏覽: 9,341
  • 回覆: 19
之前有promotion ,開戶送HKTV mall 券及3 厘收益券,入了50000 元閒錢買佢隻money market fund (似大陸余額寶),收緊3 點幾厘,好過銀行..請問個平台仲有邊隻fund值得買?

熱賣及精選
引用:
原帖由 ANGELYANG 於 2020-9-11 03:40 PM 發表

之前有promotion ,開戶送HKTV mall 券及3 厘收益券,入了50000 元閒錢買佢隻money market fund (似大陸余額寶),收緊3 點幾厘,好過銀行..請問個平台仲有邊隻fund值得買? ...
我有用過呢個基金平台買基金,亞洲高收益每月派息。

引用:
原帖由 A-Q 於 2020-9-12 02:20 PM 發表

我有用過呢個基金平台買基金,亞洲高收益每月派息。
回報如何?穩陣不

引用:
原帖由 ANGELYANG 於 2020-9-12 02:34 PM 發表

回報如何?穩陣不
我開咗呢個戶口唔夠一個月,我買高息債券基金,回報一般,講到尾都係貪佢高息。穩唔穩陣我仲未知,但依家買乜嘢都係免認購費,任何基金都係一百蚊起或者一蚊起。我所知嘅就係咁多。

引用:
原帖由 ANGELYANG 於 2020-9-12 02:34 PM 發表

回報如何?穩陣不
但係以我所知佢嗰隻亞洲高收益派現金,不是累積單位。所以我只有興趣買這一隻,而且又沒有收認購費,港幣一元也可以買,喺戶口提款存入自己戶口又免費。總算是不錯。但是免認購費這個優惠不知去到哪時才會停。

回覆 引用 TOP

引用:

回報如何?穩陣不
睇佢哋嘅廣告,話遲啲會越嚟越多基金公司加盟,好似話有安聯,到時唔知會唔會有安聯收益及增長基金可供選購,希望係每月派息現金嗰隻,就最好。問埋認購費就最好。購入價又一蚊到一百蚊都可以就更加好。我開這個戶口全程在家裏用手機,不用到現場簽什麼文件。但係要用轉數快入金。第一次是一萬元。我所知的就是這樣。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 A-Q 於 2020-9-12 02:43 PM 發表

我開咗呢個戶口唔夠一個月,我買高息債券基金,回報一般,講到尾都係貪佢高息。穩唔穩陣我仲未知,但依家買乜嘢都係免認購費,任何基金都係一百蚊起或者一蚊起。我所知嘅就係咁多。 ...
華夏果隻,沒有蝕吧?

引用:
原帖由 ANGELYANG 於 2020-9-12 09:55 PM 發表

華夏果隻,沒有蝕吧?
我不是買華廈,我買的是易方達精選亞洲高收益債券基金每月派息現金。年息九釐,基金單位也升值了。總算沒有蝕本。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半頁高馬桶 於 2020-9-14 11:30 AM 發表

P2P?
不是,香港果間有sfc 9 號牌,賣fund

回覆 引用 TOP

我都想知道有冇人依照廣告內容投資$1, 甚至用$10投資10隻基金, 每隻$1, 職員會有乜嘢建議呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ANGELYANG 於 2020-9-11 03:40 PM 發表

之前有promotion ,開戶送HKTV mall 券及3 厘收益券,入了50000 元閒錢買佢隻money market fund (似大陸余額寶),收緊3 點幾厘,好過銀行..請問個平台仲有邊隻fund值得買? ...
3厘係好低息, 有基金有7-8厘息

引用:
原帖由 狂野雞翼 於 2020-9-24 09:12 AM 發表

3厘係好低息, 有基金有7-8厘息
收續費或管理費貴不

引用:
原帖由 ryck 於 2020-10-17 08:55 PM 發表

收續費或管理費貴不
也很合理, 不貴, 派息是月月派, 到特定日即每月每基金定一日收, 有人一個月收幾份息, 即收完轉台

引用:
原帖由 狂野雞翼 於 2020-10-18 03:39 PM 發表

也很合理, 不貴, 派息是月月派, 到特定日即每月每基金定一日收, 有人一個月收幾份息, 即收完轉台
佢要登入才知有什麼基金賣。。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]