• 瀏覽: 6,093
  • 回覆: 37
  • 追帖: 1
睇pe 個班大師匆估,新股唔岩你玩
圖中已出現3位大師

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2020-9-14 09:31 AM ) 參與人數 58

1. 50%或樓下

5 (8.62%)

2. 50-80%

4 (6.90%)

3. 80-100%

5 (8.62%)

4. 100-150%

9 (15.52%)

5. 150%-200%

5 (8.62%)

6. 2xx%

16 (27.59%)

7. 3xx%

8 (13.79%)

8. 穿ipo

6 (10.34%)

的確係
大陸人炒新股唔係用估值做衡量

引用:
原帖由 井底落漠鞋抽 於 2020-9-7 10:01 AM 發表

康雞。14蚊都有人沽🤣🤣🤣 二手飯都可以好和味
好睇大家釣魚功力手快有手慢冇

馬後砲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2020-9-7 10:02 AM 發表

的確係
大陸人炒新股唔係用估值做衡量
X2,大陸人打新得一個字,  "衝"。

引用:
原帖由 IPOMan 於 2020-9-7 10:07 AM 發表

X2,大陸人打新得一個字,  "衝"。
6969 已經係
計估值,冇PE

回覆 引用 TOP

農夫山泉 (新上市編號:09633) 凍資逾6000億元,市場密切關注其暗盤以至上市後表現。市場普遍認為,農夫山泉中籤率低,加上受中港投資者關注,保守估計暗盤至少可升30%,當升幅逾50%時,可先獲利離場。

信誠證券聯席董事張智威建議,中籤者可考慮在暗盤升逾50%時,分批獲利;未中籤者可在升約20%時,投機買入。認為該股足夠大型,未來有機會被納入指數成分股,上市後可以逐步吸納,中長線持有。

可待農夫山泉估值回調後再入場

中民證券研究部董事黃偉豪稱,短期大市料受科技股及新經濟股調整影響,走勢較反覆,但農夫山泉過於火爆,預計暗盤可升30%至40%,建議先獲利離場,因估值太高,不宜追入,待估值回調後,再入場一搏。

耀才證券行政總裁許繹彬稱,不認為美國科技股回調會拖低港股,農夫山泉首日表現也不會受影響,保守預計農夫山泉暗盤會有30%至60%升幅,建議中籤者在30%升幅時先獲利,未有中籤的在升約10%時,嘗試追入。

引用:
原帖由 wongtai38 於 2020-9-7 09:48 AM 發表

同期康基就😹🙈
正仆街垃圾股

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2020-9-7 10:16 AM 發表

農夫山泉 (新上市編號:09633) 凍資逾6000億元,市場密切關注其暗盤以至上市後表現。市場普遍認為,農夫山泉中籤率低,加上受中港投資者關注,保守估計暗盤至少可升30%,當升幅逾50%時,可先獲利離場。

信誠證券聯席董事張智威建議,中籤者可考慮在暗盤升逾50%時,分批獲利;未中籤者可在升約20%時,投機買入。認為該股足夠大型,未來有機會被納入指數成分股,上市後可以逐步 ...
呢啲咁嘅垃圾財演......比佢哋笑死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2020-9-7 10:16 AM 發表

信誠證券聯席董事張智威建議,中籤者可考慮在暗盤升逾50%時,分批獲利;未中籤者可在升約20%時,投機買入。認為該股足夠大型,未來有機會被納入指數成分股,上市後可以逐步 ...
呢班磚家其實知唔知呢隻新股成本價幾多呢 ?升3成 就放,係咪叫人打新做義工?白做

馬後砲
引用:
原帖由 wongtai38 於 2020-9-7 09:50 AM 發表

段估唔會有膠手升少少放呱 成本都好貴下呢隻,今日老暗試下釣魚,睇下有冇善翁先
真係得十幾秒 要好快手😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wongtai38 於 2020-9-7 09:31 AM 發表

睇pe 個班大師匆估,新股唔岩你玩
圖中已出現兩位大師
所為專家=磚假

回覆 引用 TOP

抽唔中

回覆 引用 TOP

大陸大部分地區夏季已過,對水需求大減,反而睇好另一隻能量飲品。。。東鵬,已打底紅牛,成一哥

全城戴CU口罩支持香港政府

回覆 引用 TOP

有斷估專家估計首日升幅不過2成,甚或破發!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wongtai38 於 2020-9-7 10:24 AM 發表

呢班磚家其實知唔知呢隻新股成本價幾多呢 ?升3成 就放,係咪叫人打新做義工?白做
國暗已經過 40, 教人升5成放,正 PK。

引用:
原帖由 IPOMan 於 2020-9-7 12:32 PM 發表

國暗已經過 40, 教人升5成放,正 PK。
好快便知龍與鳳

馬後砲

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]