• 瀏覽: 379,835
  • 回覆: 6,850
  • 追帖: 141
引用:
原帖由 Funafunafun 於 2020-9-7 09:43 PM 發表

呢個堅係嘅,每日打開電視面書,啲人唔係屌呢啲就屌嗰啲,屌到我已覺得香港好撚討厭,若果唔快從教育入手,未來廿幾年2047前都會係咁
就係呢樣野先俾到好大推動力我上去國內置業

熱賣及精選
引用:
原帖由 ff88 於 2020-9-8 21:47 發表

中山珠海我都係上年去搵樓先上去,收左樓之後就要去多D玩。原來都已經申請左澳門口岸自駕泊車,諗住揸過去擺低方便過關去珠海,點知就疫情無得上。
做野就一路都有上開深圳,成日都係袋銀買野,俾佢地笑,教我用手機去食店,買野掃碼支付,連搭地鐵都係用微信掃碼,好鬼先進 ...
我試過做駕照影相,影完比錢啦…佢老闆唔收現金唔收支付寶…我即刻港燦現形,好彩同場有幾個靚女幫我搞,順利掃到碼…我同老闆講話掃左,唔知過到數未,個老闆望都唔望我就話:“行”…😅無言

引用:
原帖由 ff88 於 2020-9-8 06:30 PM 發表

無小朋友其實好簡單,搵夠錢隨時可以退休慢活。
但係我哋喺香港仲有兩層樓供緊呢

引用:
原帖由 coolsummer2 於 2020-9-8 12:04 AM 發表

收咗樓一定請dc兄、k姐、哈囉兄..等上嚟聚下😊
我哋要互相參觀👋
跟隊

引用:
原帖由 SWEETDIMSUM 於 2020-9-8 06:31 PM 發表

就算無細佬 都仲有兩大長老
四大長老得返一個,佢話可以自力更生

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-9-8 06:32 PM 發表

財務自由就可即刻上去!但有冇老人家要照顧或齊齊上去住先?
可以呀,阿媽都係一個人在香港

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-9-8 05:06 PM 發表

早買早享受!可以考慮帶埋個仔上去讀書,話唔定發展仲好!
你又知嘅🤗🤗

引用:
原帖由 電梯富有路人 於 2020-9-8 10:20 PM 發表

我覺得我而家已經想入咗
喺香港衹係生存,行出街太多人

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-9-8 09:44 PM 發表

要呀…特別係家人!
去台相對銀碼細易好多,投資移民要提供計劃書,但聽聞已唔可hea做!其他方式我冇了解。
加國過千萬走唔甩
我有諗歐洲其他地方…工作機會去過德、丹、荷、比、英…最鍾意丹麥,工都搵埋(我個客講笑話請我🤣)但移民要識丹麥歴史…係必須!即刻爆粗
玩有去過奧地利,係最正最吸引我嘅地方,但冇德文底又係難…
...
台灣真係平好多都真,而且近香港。加就貴d 但覺得舒服自在d咁解。
所以選邊真係一大難題,又要睇下兩老呢
移都要段時間,你用左幾耐決定?

引用:
原帖由 SWEETDIMSUM 於 2020-9-8 09:46 PM 發表

我都最中意香港 而家兩手準備
有能力搵定3個更好,始終變數好多

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-9-8 09:59 PM 發表

我只知泰國軍政府好大影響力!唔知平民都有槍😬
哈哈,係呀,但泰南三省連軍隊都管不到架.所以
好多人去泰南玩只看到美景而不知自己置身危險中.

引用:
原帖由 ff88 於 2020-9-8 21:50 發表

係呀,長期開住漫遊過關無縫連接。我太太好小上去都轉埋佢張卡,攞埋佢個大陸免費號碼,方便上去開銀行
冇錯,開戶口必須!
聯通都可以

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]