• 瀏覽: 379,831
  • 回覆: 6,850
  • 追帖: 141
引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2020-9-6 10:57 發表

買咗珠海格力平沙九號for渡假和將來退休用,非常正。。。
我第一個接觸就係九號,HK中原個AA冇覆我幾時可上去睇,結果揀左大陸AA睇斗門🤣咁就扑左鎚

熱賣及精選
引用:
原帖由 Peony8868 於 2020-9-6 11:34 AM 發表

若果唔鍾意保利嘅樓,仲有無其他大發展商嘅樓盤?
若果我未買天和,我可能會考慮中海十里,87平有3房兩衛1儲物房,南北通,十分吸引。

各位ching請問珠海保利天和尺價大約幾多?係珠海嚟講算中下?中上?

係啊,中山珠海都幾好噶

回覆 引用 TOP

good news

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-9-5 03:45 PM 發表

有住過大陸、美、加、澳等大國嘅人都清楚,咁大地方冇車等於跛嘅一樣,除非住正喺市區或鐵路網。但想去遠d嘅地方如浸溫泉、郊區或農莊食嘢點呢?
小弟舊年買珠海西區樓,為左upgrade自己生活質素及想住舒適d,決定用平一半價錢買斗門偏遠少少較平嘅樓,小區有商舖能解決生活必須,慳到約50萬!我就將呢嚿錢用嚟買車位及車,揸十分鐘就可到最近嘅大商場、超市及街市等,廿零三十分鐘可到金灣shopping或御溫泉 ...
珠西入去溫泉區既樓係咪都好平?定遠好多?

順德都唔錯,退休就返去住。

引用:
原帖由 tung729 於 2020-9-6 05:28 AM 發表

我買了金灣保利天和,4至5年後退休,便和太太定居珠海,香港層樓留給兒子,到時自己可以在情侶路踩單車去雲成個珠海,亦可和三五知己揸車去雲成個中國,到了最熱的兩個月夏天,亦可到昆明,成都等地租屋避暑,認識當地民生,品嚐到處美食和風光,這便是我的退休大計,有大病時亦可以經24小時通關回東涌醫院就醫。 ...
好正既退休生活

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寒冬晚上的月亮 於 2020-9-6 11:10 發表

我同意但我冇車牌,在大陸住真的好,大把地方坐高鐵可到。樓又平d
有車牌只係多一個選擇,冇都冇壞嘅!而家大陸好多便民措施,生活空間環境一流啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 四川隊全國第一 於 2020-9-6 11:08 發表

好羨慕……樓主
我最希望自己健健康康可週圍玩!我得閒會返香港探個女,或約埋一齊去外國自駕遊🤗

回覆 引用 TOP

1x年前去過中山,珠海幾次,都幾鍾意呢兩個地方,但當年由香港去交通比較不方便(如果係澳門人,就一定簡),最後都係買咗深圳樓

引用:
原帖由 36H 於 2020-9-6 09:34 AM 發表

好失禮
事關住市區
工作又冇需要揸車
所以幾十歲人都無車牌
中山買咗樓之後
地大物博
有車方便好多
先至去駕駛學院學車
國內依家公路好靚,又不停發展,到時開車成個廣東周圍玩好方便

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tung729 於 2020-9-6 11:50 AM 發表

若果我未買天和,我可能會考慮中海十里,87平有3房兩衛1儲物房,南北通,十分吸引。
可以給我樓盤的全名嗎?謝謝

引用:
原帖由 Peony8868 於 2020-9-6 12:03 PM 發表

可以給我樓盤的全名嗎?謝謝
你上youtube ,打這個名,便有得介紹。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]