• 瀏覽: 392,556
  • 回覆: 6,920
  • 追帖: 142
引用:
原帖由 獅子進入農場 於 2020-9-7 04:33 PM 發表

因為香港買唔起
大家都會去淘寶,又唔代表大家買唔起啫。

主要係性價高!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 漆哥 於 2020-9-7 16:28 發表

有沒有人試過買大陸樓,AGENT要求交意向金
aa 有冇話你知用途是什麼嗎? 用lock 房號嗎?

床下底尚未見家鄉的小燈燈組合: 12, 3328, 11, 2007, 2777
引用:
原帖由 Peony8868 於 2020-9-7 04:31 PM 發表

謝謝師兄,這個盤仍未開價,下星期會上去睇睇先
不要客氣!片尾好似有講開售¥2萬8起,但唔是否包埋精裝

"Enjoy M-Benz"

你今日洗咗車未
快d去啦,等咩呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-9-7 04:34 PM 發表

上去住過千呎,有35%綠化,得閒去遊山玩水,揸車去食好嘢,落街又可河邊跑步…
成本低過香港,想唔愉快都難!🤣祝你香港生活愉快…唔好上嚟自投羅網送中呀! ...
有啲井底蛙一世活喺自己世界,仲好,少人同我哋爭。

引用:
原帖由 kwhkwh 於 2020-9-7 04:46 PM 發表

aa 有冇話你知用途是什麼嗎? 用lock 房號嗎?
佢話發展商想睇反應

呢個世界上 有精仔、有懵仔、有叻仔、散仔、賭仔、重有戇居仔
真係享受人生了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-9-5 03:45 PM 發表

有住過大陸、美、加、澳等大國嘅人都清楚,咁大地方冇車等於跛嘅一樣,除非住正喺市區或鐵路網。但想去遠d嘅地方如浸溫泉、郊區或農莊食嘢點呢?
小弟舊年買珠海西區樓,為左upgrade自己生活質素及想住舒適d,決定用平一半價錢買斗門偏遠少少較平嘅樓,小區有商舖能解決生活必須,慳到約50萬!我就將呢嚿錢用嚟買車位及車,揸十分鐘就可到最近嘅大商場、超市及街市等,廿零三十分鐘可到金灣shopping或御溫泉 ...
個個都開始玩惠州啦WOR

引用:
原帖由 高大不安的美媚 於 2020-9-6 08:28 AM 發表

斗門招商依雲華府有自帶大型商場,退休生活首選
我都買左白蕉,喺附近

回覆 引用 TOP

有D網友問¥100萬以內,中山有咩投資筍盤,我覺得呢個唔差,絕靚位置,靚則,平過附近馬鞍島六成,有水位,不過翠亨新區要預十年八載先會成熟、爆升:

https://mp.weixin.qq.com/s?__biz ... terid=1599469046#rd

回覆 引用 TOP

爭奪是人性,不爭奪是人道。

民主必然高壓,高壓自然暴力。
這個世界你中有我,我中有你。
引用:
原帖由 漆哥 於 2020-9-7 05:02 PM 發表

佢話發展商想睇反應
無得認籌,俾左錢又唔知幾時開盤,開咩價又唔知,俾黎做乜?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pinkladykiki 於 2020-9-6 09:03 AM 發表

大家打算幾多歲搬上去呢?
我想50零退休,但最衰我仔女到時先得我19同15歲
可能到時要喺香港住吓,內地住吓先,到佢地出身先再決定係咪搬上去。

引用:
原帖由 人類仔 於 2020-9-7 05:05 PM 發表

個個都開始玩惠州啦WOR
惠州東莞食正交通強國條水,呢幾年臨深片區想唔大升都難!

師兄有無好介紹?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-9-7 05:07 PM 發表

爭奪是人性,不爭奪是人道。
君子愛財,取之有道

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]