• 瀏覽: 392,185
  • 回覆: 6,920
  • 追帖: 142
引用:
原帖由 雙魚王子 於 2020-10-8 15:26 發表

AA會請食飯?
上親去都請飲茶喎…
但我比尾數網簽那天就冇…我請佢哋去食探魚🤣

熱賣及精選
引用:
原帖由 床上小浴缸 於 2020-10-8 14:25 發表

C兄,我又係同你一樣, 我18年中換樓, 又使一大筆裝修費!! 吾住夠先走好似好吾抵!
啱晒啦,住多幾年退休上去,留個靚靚仔仔出租好價d😜又或者留比細路留港發展又可以…

引用:
原帖由 fourth 於 2020-10-8 02:48 PM 發表

未!原因是說你要更新資料,但你網上更新不了,填了下次login又是一樣,我戶口十幾年了,第一次叫我更新資料.
師兄唔洗咁緊張先,相信你個大陸銀行戶口,當年喺用回鄉証開嘅……近依5、6年,大陸銀行已經要求港澳人士,換回鄉証後(一般十年期),要到銀行更新個人資料

引用:
原帖由 初出熱身 於 2020-10-8 03:47 PM 發表

師兄唔洗咁緊張先,相信你個大陸銀行戶口,當年喺用回鄉証開嘅……近依5、6年,大陸銀行已經要求港澳人士,換回鄉証後(一般十年期),要到銀行更新個人資料 ...
我一早已換了,但都是舊証,所以和回鄉証應沒關,反而過幾年又可換新証.

引用:
原帖由 fourth 於 2020-10-8 03:54 PM 發表

我一早已換了,但都是舊証,所以和回鄉証應沒關,反而過幾年又可換新証.
咁你只可以親身上大陸當地銀行問下啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 初出熱身 於 2020-10-8 03:47 PM 發表

師兄唔洗咁緊張先,相信你個大陸銀行戶口,當年喺用回鄉証開嘅……近依5、6年,大陸銀行已經要求港澳人士,換回鄉証後(一般十年期),要到銀行更新個人資料 ...
我回鄉証就係到左期,雖然香港換左新証,但無辦法返上去更新,結果戶口凍結哂,淘寶、微信支付全部都用唔到,連收款都唔得,淨係次次都叫我更新,網上更新又話唔支持回鄉証,好彩自動轉賬仲用到!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-10-8 03:39 PM 發表

啱晒啦,住多幾年退休上去,留個靚靚仔仔出租好價d😜又或者留比細路留港發展又可以…
最多住多5年, 快手啲供完層樓. 就返大陸, 真係留多一陣都吾想

引用:
原帖由 床上小浴缸 於 2020-10-8 16:03 發表

最多住多5年, 快手啲供完層樓. 就返大陸, 真係留多一陣都吾想
好!五年後約定大陸見😜

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-10-8 04:05 PM 發表

好!五年後約定大陸見😜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-10-8 02:56 PM 發表

單一個車牌,一般港車上大陸要掛多個粵?牌嘛
即係掛香港車牌上去就得?係內地行車都唔使掛多個

引用:
原帖由 雙魚王子 於 2020-10-8 16:34 發表

即係掛香港車牌上去就得?係內地行車都唔使掛多個
係呀~😜
https://kwiksure.com/zh/article/ ... cau-bridge-hengqin/

引用:
原帖由 fourth 於 2020-10-8 03:28 PM 發表

A姐,如真太煩或太冒險,建議還是再考慮下買不買龍光,當時我都選一橦,最後沒買,其一原因因為它的海景,正如你之前說過的,在情侶路右邊真的像有填海,看了一些規劃都有那些地,所以現在海景,將來可能是河景.
近日用google map,才發現有動靜.加深了填海的真實性.
不過地利位置就沒得輸.只海景問題. ...
唔知點解珠海d海水都係啡啡綠綠咁,望落去好似d湖水咁

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-10-8 03:36 PM 發表

上親去都請飲茶喎…
但我比尾數網簽那天就冇…我請佢哋去食探魚🤣
你係上去賣樓廠度搵AA?

大家有無去過係香港既內地展銷廳?呢排又好似多返d,但博士既片又好似唔見有提過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雙魚王子 於 2020-10-8 16:41 發表

你係上去賣樓廠度搵AA?
我唔係上去搵,我喺香港搵嘅!
上網搜尋後見佢有FB,入面comment唔錯咪add佢whatsapp約去睇樓!佢都預早發左幾個樓盤資料比我睇。
果時因社會事件,我哋約喺大橋珠海口岸等,我以為一大班港人…點知只係得我兩公婆坐佢架A4去!見佢兩個後生女唔會賣我豬仔先上車咋😜

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]