• 瀏覽: 392,179
  • 回覆: 6,920
  • 追帖: 142
引用:
原帖由 ff88 於 2020-10-8 09:08 AM 發表

早兩年先換屋,稅金+全爆裝修條數已經夠買。老婆都話好彩係黑暴事件之前換屋,吾係一定吾會搞咁多野,依家要長住先回到本
可惜依家清左袋,有排捱,仲吾知幾時先通到關 ...
C兄,我又係同你一樣, 我18年中換樓, 又使一大筆裝修費!! 吾住夠先走好似好吾抵!

熱賣及精選
引用:
原帖由 天屯元 於 2020-10-8 12:48 PM 發表

明年應可香港單牌車上珠海 行屯門果到
咩叫單牌車?

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-10-8 02:18 PM 發表

唔買樓或未買都要去朝下聖
師兄唔怕無好野食,係怕諗食邊款好

引用:
原帖由 雙魚王子 於 2020-10-8 14:33 發表

師兄唔怕無好野食,係怕諗食邊款好
你都唔怕冇力睇樓…扑鎚那天要食AA豪d慶祝下

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-10-8 12:07 PM 發表

咁師兄個戶口解凍未?
未!原因是說你要更新資料,但你網上更新不了,填了下次login又是一樣,我戶口十幾年了,第一次叫我更新資料.

引用:
原帖由 Audreyau 於 2020-10-8 01:27 PM 發表

金灣航空新城的,費時成日掛咀邊
A姐看看草簽有沒有"除非不可抗力下"這些條文,跟發展商deal 下.
我那個草簽有,所以時間到了,他們都沒說我什麼,而因過時付錢的罰款很重(按揭那筆),一天總價萬分之3,想想都是惡夢.
好在我那個盤沒人買,我買價亦應該較貴,還幫我搞網簽(需不能完全完成)

附件

11.png(50.83 KB)

2020-10-8 02:55 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雙魚王子 於 2020-10-8 14:29 發表

咩叫單牌車?
單一個車牌,一般港車上大陸要掛多個粵?牌嘛

引用:
原帖由 fourth 於 2020-10-8 14:48 發表

未!原因是說你要更新資料,但你網上更新不了,填了下次login又是一樣,我戶口十幾年了,第一次叫我更新資料.
留意自己有冇用個戶口auto pay喎!如管理費等
有可能要等通關親自上去搞

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-10-8 02:59 PM 發表

留意自己有冇用個戶口auto pay喎!如管理費等
有可能要等通關親自上去搞
戶口一直都只用來淘寶,沒變更過.

引用:
原帖由 天屯元 於 2020-10-8 01:22 PM 發表

拱北去平沙咁遠 有直通車1蚊? 應該要轉車 咁係咪2蚊? 都好抵了
拱北去平沙相當於上水/將軍澳去機場咁遠,唔知有冇一程直通,冇的話要換乘就唯有豪多1元,諗起都覺得大手筆

引用:
原帖由 fourth 於 2020-10-8 15:07 發表

戶口一直都只用來淘寶,沒變更過.
咁都好d!用嚟付樓款就大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ggpa 於 2020-10-8 03:08 PM 發表

拱北去平沙相當於上水/將軍澳去機場咁遠,唔知有冇一程直通,冇的話要換乘就唯有豪多1元,諗起都覺得大手筆
平沙新城吸引,尤其三一那邊近海,又有華發商場,可惜醫院是二甲,看來政府視它次一級.
現在有人推洪灣,即橫琴上面,可以了解一下.一樣港珠澳落橋位.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-10-8 02:48 PM 發表

你都唔怕冇力睇樓…扑鎚那天要食AA豪d慶祝下
AA會請食飯?

引用:
原帖由 Audreyau 於 2020-10-8 01:25 PM 發表

Thanks
A姐,如真太煩或太冒險,建議還是再考慮下買不買龍光,當時我都選一橦,最後沒買,其一原因因為它的海景,正如你之前說過的,在情侶路右邊真的像有填海,看了一些規劃都有那些地,所以現在海景,將來可能是河景.
近日用google map,才發現有動靜.加深了填海的真實性.
不過地利位置就沒得輸.只海景問題.

附件

22.png(806.7 KB)

2020-10-8 03:28 PM

23.png(287.98 KB)

2020-10-8 03:28 PM

引用:
原帖由 天屯元 於 2020-10-8 13:34 發表

大陸起野好快 又唔似要香港咁 立法會投票 所以5-10年就可成熟了 所以珠海西買得過
過去十年珠海已變到嚇我一跳!
未來十年肯定更成熟!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]