• 瀏覽: 392,491
  • 回覆: 66
  • 追帖: 142
引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-10-10 10:00 AM 發表

我哋有,但頭幾年唔會養住,趁仍有體力,大部份時間應會參與國內長線自駕或鐵路遊😁
之後如屋苑有寵物酒店或會放心養返寵物!
我而家都有兩隻貓 ...
吾家有六隻毛小孩

熱賣及精選
引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-10-12 11:04 AM 發表

好有道理!
我大陸做嘢耐,都有跟同事去地道食店,我喜歡桂林牛腩粉以前十蚊碗
小弟比較鐘意所謂台式飯堂快餐,飯湯才一元;冬瓜青菜又係一元起步。豪D食個雞扒十多元。好多時兩個人吃飽飽才三四十元。

引用:
原帖由 雙魚王子 於 2020-10-12 12:29 PM 發表

所以我覺得金灣雲水觀棠都唔錯,佢本身對面已有個大商場,聲稱同華發商都差唔多大,話入伙就會開業,而且行過對面又有輕軌,不過要2022年先入伙,現航拍只見周圍地盤、爛地一片 ...
平沙?細個返鄉下路過都全是農地,仲要同親戚去買下番薯,番鬼荔枝。依家起哂樓,當年有邊個諗到祖國嘅發展一日千里,同埋有日會返內地住!

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-10-12 10:05 PM 發表

豬雜好邪惡喎!🤣
有年去北京,佢D羊雜仲正;但係有些部位真係頂唔順,係仲要配地道瓶裝北京啤酒!

祖國抗疫成功,同胞只會更加信任共產黨嘅執政,而且更有自信!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 過氣公子 於 2020-11-20 04:00 PM 發表

聽聞帶電器回國內要打稅,好似20%,仲研究緊,係就大件事。
其實依家嘅大陸,仲有乜嘢電器要由香港帶上去?平嘅有淘寶,蘇寧,貴嘅高級嘅有順電。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 過氣公子 於 2020-11-27 03:50 PM 發表

想請教師兄師姐經驗,博士經常叫人唔好買毛坯,當然有佢道理:可能遇上無良裝修、慳時間、更抵……諸如此類,不過我個人希望更個人化,驚唔啱用要拆牆之類,就浪費精裝,唔知大家經驗,毛坯係咪盡量唔好試,抑或唔係咁恐怖?
上大陸裝修網睇,見100平廿萬樓下全包,已經好靚。
曾經買過精裝修,但係幾年後洗手間牆身就滲水。反而毛坯房係裝修時麻煩D,但係自已買料,跟足D煩惱就少D。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]