• 瀏覽: 320,696
  • 回覆: 64
  • 追帖: 135
引用:
原帖由 dragontigergate 於 2020-9-6 07:40 AM 發表

買咗斗門,一河兩岸工程越整越靚
都係買左斗門  河景 樓下有超市 希望遲下都有大商場 入住率高 管理員好 有wechat群

熱賣及精選
引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-9-6 10:30 AM 發表

恭喜晒!斗門現有大信、家和城等大商場,日後有富元,遠d去金灣華發商都,好多選擇!
D人話入住率低我都唔信,雖然冇得上去,睇唔同片都見到就算新入伙嘅白蕉新城都好旺下。 ...
入住高 一年前番去 樓下勁多小朋友

我買樓層高 但都聽到樓下既聲 有大媽晚上羣聚

引用:
原帖由 Golf 於 2020-9-6 08:50 AM 發表

請問邊個屋苑?
依雲水岸 位置幾好 師兄咁你呢

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-9-6 03:40 PM 發表

咪係!d唱淡嘅少見識,其實絕對有用家!等於以前新界咁之嘛
我都好surpise , 不過我無租出 買左幾年 連匯率 同埋息(我按揭) 其實無賺 而家127萬only 師兄你呢

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-9-6 07:02 PM 發表

我買依山郡130萬左右,樓都未收😅
師兄我買既時候83 rate  你而家買個價都幾好,又新呢

引用:
原帖由 師奶最愛 於 2020-9-6 08:20 PM 發表

係好啱聽 奉勸各位網友 真是要為自己打 算 尤其是年長的 就算於心不忍要幫 都要留大筆錢給自己 養兒防老已不合時宜 可能只換來一句廢老
師兄係咪有感而發

回覆 引用 TOP

有無朋友係斗門買左 留wechat 夠5位開group

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 遠藤保仁 於 2020-9-7 09:59 PM 發表

掩耳盜鈴 自欺欺人
住過深圳 廣州一排就知
上網用百度 如果唔係翻牆 或買漫遊卡 點上香討 ?
最近湖南大頭奶粉 一維權抗議都 捉
洪水 大陸女女 仲慘 四川 排洪 供左幾年既樓 就一野無哂 負資產
成日 聽表面好 睇表面好
出事時先諗住香港24小時 醫院急救 ...
大頭奶粉單野 個官被捉左 封左家啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-9-8 07:12 AM 發表

各有所好啦…租有租嘅好
我哋買係想有個固定安穩嘅家,租始終係人哋嘅物業,用起上嚟冇自己擁有嘅咁自由,我會花多d心機佈置。
我都同意 老左又未必有人想租比你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alipaopao 於 2020-9-8 07:37 AM 發表

所以我都唔明班後生,老共幾時曾殺佢全家?做乜要咁憎咁抗拒祖國?或者係我活係另一個時空,睇唔到老共做過D衰嘢?
老共把小數人先富起來 的確令好多人墊底
但老實講 香港人是受惠那班

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 persiancat 於 2020-9-8 04:07 PM 發表

咁都幾貴 係香港租村屋仲好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ckf2148 於 2020-9-8 04:33 PM 發表

不知,我不是AA,只是八掛,在互聯綱上甚麼都看下.
我已退休十年,馬來西亞,泰國我都住過.
有居住權也有物業.
轉來轉去,感覺最好都是內地,所以回來.
師兄泰國邊度 感覺如何 何否分享

引用:
原帖由 ff88 於 2020-9-8 06:30 PM 發表

無小朋友其實好簡單,搵夠錢隨時可以退休慢活。
就算無細佬 都仲有兩大長老

引用:
原帖由 ff88 於 2020-9-8 06:37 PM 發表

退得休應該都要計好條數
🙌🏾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ckf2148 於 2020-9-8 07:18 PM 發表

我屋在七岩,我遇到的感覺好差.
人生安全沒保障!!!!!!!!!!!!
都是工人問題,第一個工人比我老婆
捉到佢偷錢.
第二個工人用左一排都好地地,一日
佢同我老婆借錢,數目在當地來說也
不細.我老婆不願借.跟著工人個老公
帶枝槍來接佢走.
我知道後便立去報警,警察帶我地去
他們家裏,他們用泰文討論,個警察回
覆我,意思是請我安心,他那枝槍不是
用來赫我的,他只是不小 ...
哇 我有朋友仲話想係泰國唔近曼谷既渡假屋退休

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]