• 瀏覽: 502,984
  • 回覆: 7,230
  • 追帖: 149
珠海生活係好正!

熱賣及精選
引用:
原帖由 反黑反白眼 於 2020-9-6 09:18 發表

我都有興趣咁做咁買,希望通關後實行
到時睇多幾個盤,揀自己同另一半都鍾意嘅就perfect😉

回覆 引用 TOP

珠海會唔會打風成日水浸?

呢個世界上 有精仔、有懵仔、有叻仔、散仔、賭仔、重有戇居仔
引用:
原帖由 Loki_Lily 於 2020-9-6 09:08 發表

我係以仔女角度講,因為我有個細佬唔响香港。以前佢同父母最親,開始佢都有視像下,而家越來越少,返嚟家都係,想像歸想像,現實就係咁
仔女係個體逼唔到嘅,住在同一間屋都有機會鬧交,但我相信我或太太有事,個女會過嚟幫手!去珠海點都方便過海外丫😉

珠海空氣好,適合宜居養老

引用:
原帖由 36H 於 2020-9-6 09:34 發表

好失禮
事關住市區
工作又冇需要揸車
所以幾十歲人都無車牌
中山買咗樓之後
地大物博
有車方便好多
先至去駕駛學院學車
師兄已融合國內生活,有牌就可享受不一樣的生活!enjoy👍

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2020-9-6 10:11 發表

偏遠小小仲好!依家中國有淘寶,基本上乜到送到樓下!😊
何止!仲有美團、京東…n咁多個😜

回覆 引用 TOP

買咗珠海格力平沙九號for渡假和將來退休用,非常正。。。

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-9-5 03:45 PM 發表

有住過大陸、美、加、澳等大國嘅人都清楚,咁大地方冇車等於跛嘅一樣,除非住正喺市區或鐵路網。但想去遠d嘅地方如浸溫泉、郊區或農莊食嘢點呢?
小弟舊年買珠海西區樓,為左upgrade自己生活質素及想住舒適d,決定用平一半價錢買斗門偏遠少少較平嘅樓,小區有商舖能解決生活必須,慳到約50萬!我就將呢嚿錢用嚟買車位及車,揸十分鐘就可到最近嘅大商場、超市及街市等,廿零三十分鐘可到金灣shopping或御溫泉 ...
師兄、最後買車邊款車、我也想參考下

引用:
原帖由 Maitinana 於 2020-9-6 10:34 發表

住大6好過住香港,人地家陣都唔洗戴口罩,如常生活緊。住香港就驚住咁出門😭😔
我有好幾個舊伙記係大陸講佢哋點應對疫情,村唔比外人入,小區有人把守出入受限制,人人合作共同抗疫!三個月基本清零!“中國速度”真唔係講笑!

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-9-5 03:45 PM 發表

有住過大陸、美、加、澳等大國嘅人都清楚,咁大地方冇車等於跛嘅一樣,除非住正喺市區或鐵路網。但想去遠d嘅地方如浸溫泉、郊區或農莊食嘢點呢?
小弟舊年買珠海西區樓,為左upgrade自己生活質素及想住舒適d,決定用平一半價錢買斗門偏遠少少較平嘅樓,小區有商舖能解決生活必須,慳到約50萬!我就將呢嚿錢用嚟買車位及車,揸十分鐘就可到最近嘅大商場、超市及街市等,廿零三十分鐘可到金灣shopping或御溫泉 ...
斗門一坪使唔使萬一?

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-9-6 10:34 AM 發表

香港最大問題系政治。每日都有人系電視或報紙屌。好煩。。大陸相反。好多事都唔使你知。電視節目歌舞昇平。。生活都會開心D
內地講民生,不講政治

引用:
原帖由 傑.. 於 2020-9-6 10:15 發表

支持DC兄👍
多謝!啱聽多d選擇,因各有喜好及唔同需求,自己喜歡最重要😉

引用:
原帖由 tung729 於 2020-9-6 05:28 AM 發表

我買了金灣保利天和,4至5年後退休,便和太太定居珠海,香港層樓留給兒子,到時自己可以在情侶路踩單車去雲成個珠海,亦可和三五知己揸車去雲成個中國,到了最熱的兩個月夏天,亦可到昆明,成都等地租屋避暑,認識當地民生,品嚐到處美食和風光,這便是我的退休大計,有大病時亦可以經24小時通關回東涌醫院就醫。 ...
聽落十分好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-9-6 11:00 AM 發表

我有好幾個舊伙記係大陸講佢哋點應對疫情,村唔比外人入,小區有人把守出入受限制,人人合作共同抗疫!三個月基本清零!“中國速度”真唔係講笑! ...
呢度拖左好耐,拖到大衰退。人人都抗疫疲勞。😔

世上無難事,只怕唔去做✨你今日煮左飯未呀?
Nothing is impossible once you try, step is on🎢

^^^純粹寫下,不用深究🎈
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]