• 瀏覽: 391,615
  • 回覆: 6,920
  • 追帖: 142
引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-10-1 01:42 PM 發表

如真係改政策,接受港人夫婦各買兩套咁又唔怕!睇定少少先…我已浪費了一個名額,好彩子彈唔多應冇影嚮😝
對我都無影響,都無乜錢入貨,通關都係睇下D平野

熱賣及精選
引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-10-1 01:59 PM 發表

大灣區好多地方我都唔熟,過去呢一年我集中去了解珠海西區,特別係斗門!另金灣及近岸江門、中山三鄉都多留意!近期多留意平沙及肇慶新城…
其他大灣城市我比較清楚其歴史多過現況😆 ...
平沙,肇慶都有興趣八下,岩我呢d無乜彈藥既

引用:
原帖由 ff88 於 2020-10-1 03:23 PM 發表

哈哈。我地都係天瑞村街坊黎喎。住左十幾年,我地大晒各自買樓結婚搬走之後就再用綠表換左去天盛2手居屋。
依家天瑞商場街市整到好靚好多野買 ...
Haha 真係similar history, 我父母就交番間公屋出嚟買咗天頌苑啲貨尾單位, 我今晚就係番天頌苑食晚飯, 要由清水灣道揸長途車入去 😅

引用:
原帖由 ff88 於 2020-10-1 03:28 PM 發表

我覺得如果投資, 真係可以考慮買啲一百萬或以下嘅單位

引用:
原帖由 Golf 於 2020-10-1 02:48 PM 發表

萬達廣場一期1-9棟全部住宅賣晒, 因為我上星期六買都係得好少量解鎖單位, 宜家只可以等二期開售 (好似係一期東面塊地), 或者附近其他發展商例如融創嘅盤

...
融創既盤一般都吾錯。
不過萬達廣場真係好方便,成常生活簡直就樓下攪掂

回覆 引用 TOP

同意,等開關自由出入。上去看看。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Golf 於 2020-10-1 03:01 PM 發表

多謝師兄, 希望係一個好嘅選擇, 因為由睇片到決定只是好短時間
買樓真係要衝動果一刻就買。一過左度氣就會左諗右諗。
我自己香港買都係咁樣,做好功課,帶埋票一去睇岩就落票,以快打慢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-10-1 08:17 AM 發表

真係好高實用率!
我睇返依山郡合同,套內面積係73.4坪,實用率只係75%多d…
假如有90%實用就真係好抵,但都係親身睇一次好d,我就咁睇視頻,見到頭兩個房都好似係瞓窗台!

引用:
原帖由 kwhkwh 於 2020-9-5 10:22 PM 發表

dc 兄開POST, 我來撐場。  中山街坊歡迎嗎? 
我再偏遠D, 買左中山三鄉, 退休用。
我選中山, 因為宜居, 經濟未必如珠海發達,但退休自住,相對冇咁發達, 生活壓力步伐會輕同慢好多。 ...
三鄉都唔係中山市區,咪講到中山好似荒蕪之地咁。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊異幻象 於 2020-9-6 01:26 AM 發表

退休真係中山好,我上個月去石岐探朋友,早上去稻香飲茶,全部退休人士,好寫意。朋友說中山消費低珠海三分之一,退休之選
飲茶去南海漁村啦,仲去稻香

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ff88 於 2020-10-1 03:28 PM 發表

買4平沙話曬都係特區珠海地方 應唔錯。。 full pay?

引用:
原帖由 ckf2148 於 2020-10-1 14:53 發表

你現在這間落老虎名.
下一間落自己名.
或是兩間都只落自己名.或注冊公司,落公司名.
(當宿舍)
但填報資料一定要真實.
因為日後可能會有其它
法律問題:稅務,戶口. ...
舊年已用聯名了!走唔甩,下一間可以嘅就用自己名,有興趣平沙望到海景的…但暫時選擇不多,可以等下!
遲下有資金又買唔到別墅,會考慮珠東…所以我一直留返條尾係唔買珠東住,始終銀碼大!😅睇荷包做人

假期睇片~肇慶樾湖小鎮,中國真係地大物博😀
博士又拎到香港獨家代理

回覆 引用 TOP

具體來看,A區包含4棟17層高層,6棟6層疊墅,2棟2層商墅
其中高層均為板樓設計,1棟、3棟為兩梯兩戶,剩餘2棟為兩梯三戶,共192套;疊墅共102套;商墅則為8套。
B區包含一棟五星級酒店和2棟2層商墅,商墅共24套。據了解,將打造3萬平旅館項目,引進如溫德姆(至尊)、四季、柏悅、萬豪、半島和洲際等其中一家國際知名連鎖五星級品牌。
值得注意的是,疊墅之間樓間距超過20米,17層高層與疊墅間距35米左右,寬樓間距,彼此間視野互不遮擋。

商墅-什麼東東

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]