• 瀏覽: 749,229
  • 回覆: 198
  • 追帖: 153
引用:
原帖由 Peony8868 於 2020-9-11 12:39 PM 發表

路程關係,今日去咗華發商都食午飯,跟住會去碧海銀湖睇樓👻👻

去碧海銀湖shopping 🤣🤣🤣🤣🤣

熱賣及精選
引用:
原帖由 Benz_ 於 2020-9-11 05:41 PM 發表

曾經試過神州租車69蚊日租一架大眾, 好抵玩
平得咁誇張?! 真係唔租唔得喎 ... 唔該快啲開關 🙏🙏🙏

引用:
原帖由 Benz_ 於 2020-9-11 06:00 PM 發表

但始終都係自己買架車開心啲
絕對同意, 宜家會首先自駕遊, 將來退休就一定買車

引用:
原帖由 雙魚王子 於 2020-9-11 06:46 PM 發表

請問十字門輕軌去拱北大既幾耐呢?尋晚睇youtude 見個地利都唔錯啊
我估大約十分鐘

引用:
原帖由 雙魚王子 於 2020-9-11 07:16 PM 發表

咁快,如果真係就好方便wor ,拱北、灣仔都有食街,可站去站,去澳門玩完返去住又得,有冇諗錯?
係呀, 我買十字門都係貪佢新區近拱北同澳門, 好方便周圍去, 前面就係輕軌同十字門華發商都

引用:
原帖由 馮德華 於 2020-9-11 06:28 PM 發表

同你計劃一樣,買左十字門幾年後退休上去享受人生
師兄買咗十字門邊個盤? 我係四季峰景一期

引用:
原帖由 雙魚王子 於 2020-9-11 08:02 PM 發表

原來師兄覆左,請問幾大、幾錢坪呢?
89平, 廿幾樓大約三萬二千幾一平

引用:
原帖由 床上小浴缸 於 2020-9-11 08:21 PM 發表

點解32xxx😓我34xxx
我18/1買第四棟, 我估你可能買一或二棟

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-9-11 08:18 PM 發表

我聽拱北朋友講,佢個屋苑露天只係收80/月🤣
其實月租咁平, 真係要泊室內冇咁傷車

引用:
原帖由 床上小浴缸 於 2020-9-11 08:30 PM 發表

我一楝,之前想買4棟,啲錢未搬上國內,所以吾夠錢買,4棟心水03單元,睇返當時真的32xxx,我只是上年12月睇過3棟示範單位,回棟戶型也沒睇過便買😂😂😂因為封關 ...
其實我都係12月去睇過3棟示位, 跟著1月就買咗, 嗰日好似打杖咁

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-9-11 08:56 PM 發表

唉…老人痴呆…又記錯😅
睇片金玥灣149平單位好正, 如果未買十字門, 我估會立即買 😅

引用:
原帖由 床上小浴缸 於 2020-9-11 09:15 PM 發表

金玥灣吾平,不過大陽台好正😀
係呀, 大約三萬一平, 所以149平要四佰五十萬, 但個大露台加廚房個island都好正, 超心動

引用:
原帖由 dcbowling 於 2020-9-11 09:30 PM 發表

高層仲係永久景觀!贏晒!
係呀, “濕地公園 + Golf course + 海” 永久景

引用:
原帖由 雙魚王子 於 2020-9-11 10:05 PM 發表

是full pay 嗎?
同澳門大西洋銀行做70%按揭 ... 不過一路未開關, 開唔到戶口同簽drawdown letter, 睇住人仔由最低位個個月升, 一來一回差唔多十萬人仔 🤦‍♂️ ... 早知full pay好過

引用:
原帖由 persiancat 於 2020-9-11 10:24 PM 發表

第一批好抵買,高層143平方只係¥28000,太受歡迎,要搖號。
係呀, 當時28000包靚精裝, 想立即俾錢, 不過超多人想買, 之後推另一棟已經加晒價

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]