• 瀏覽: 6,507
  • 回覆: 62
  • 追帖: 2
最近太多人上大灣區買樓想過舒適的退休生活,但買樓一定要多做功課,唔好人云亦云。更加要小心身邊黑心中介。除咗留意數據,身邊前輩們的寶貴經驗,十分值得大家參考。
以下轉貼了數則,雖然有些稍舊是幾年前,但仍有參考價值

[attach]11562926[/attach]

世上蠢人太多

回覆 引用 TOP

持平啲講一兩個盤有問題唔代表果區全部盤唔值得買,所謂各花入各眼家家有求。而且中山、珠海、惠州咁大,梗有好同唔好嘅小區。
原來惠州有啲樓盤有鐵路規劃、新商場落成。
通關後都要去多幾個大灣區城市睇樓尋寶先😉

世上蠢人太多

回覆 引用 TOP

講城市規劃發展成熟一定係深圳廣州, 但香港人十年前二十年前無買到而家已經無權買。

引用:
原帖由 lovetohea 於 1/9/2020 09:59 AM 發表

講城市規劃發展成熟一定係深圳廣州, 但香港人十年前二十年前無買到而家已經無權買。
一早買深圳、廣州的朋友獨具慧眼,抵佢哋發嘅😌
以前聽過有人提意買蛇口南山區,可惜無付諸實行

世上蠢人太多

回覆 引用 TOP

香港人買大陸樓例如一百萬,爛尾樓就係要呃買家一百萬加供樓利息及稅項等費用,老千騙局,死未?生不如死?夠膽就去買啦!

言下之意唔好買任何大陸樓? 如果想上大灣區退休應長期租樓

白痴定律:永遠不要和白痴爭辯,他會把你的智商拉到同一水平線,然後用豐富的經驗打敗你。

回覆 引用 TOP

事實在過去十幾年好多人投資國內物業獲得豐厚回報喎😌

白痴定律:永遠不要和白痴爭辯,他會把你的智商拉到同一水平線,然後用豐富的經驗打敗你。

回覆 引用 TOP

相片中其中一個樓主不停開貼唱好惠州,唱衰中珠,周圍話人AA,blacklist人Acc,原來之前又唱衰惠州,係咪惠州D問題已經解決晒呢?定係想唱好惠州幫自己出貨?
現在原型畢露了😈
多謝樓主分享,同埋鍥而不捨的精神將事情撥亂反正👍👍👍

引用:
原帖由 lovetohea 於 2020-9-1 09:59 AM 發表

點解冇權買?? 香港人不嬲都買得深圳

引用:
原帖由 哈囉不見了樓奴 於 2020-9-2 08:17 AM 發表

相片中其中一個樓主不停開貼唱好惠州,唱衰中珠,周圍話人AA,blacklist人Acc,原來之前又唱衰惠州,係咪惠州D問題已經解決晒呢?定係想唱好惠州幫自己出貨?
現在原型畢露了😈
多謝樓主分享,同埋鍥而不捨的精神將事情撥亂反正👍👍👍 ...
請問你是不是講緊小王人發發發嗎?

引用:
原帖由 kikicocopc37 於 2020-9-2 12:56 PM 發表

成個香討都知啦🙊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kikicocopc37 於 2020-9-2 12:56 PM 發表

你唔覺D惠州谷失晒蹤咩😪

引用:
原帖由 哈囉不見了樓奴 於 2020-9-2 01:03 PM 發表

你唔覺D惠州谷失晒蹤咩😪
我近排才留意炸!見此人牙尖咀利,原來過去係受傷的人

引用:
原帖由 kikicocopc37 於 2020-9-2 01:18 PM 發表

我近排才留意炸!見此人牙尖咀利,原來過去係受傷的人
其實佢有經驗,分享下咪幾好

引用:
原帖由 哈囉不見了樓奴 於 2020-9-2 01:20 PM 發表

其實佢有經驗,分享下咪幾好
佢又未算係受害人,佢真係有層樓,都用左十幾年,佢只係不滿意週圍環境啫!從佢既貼文,我就睇唔到當地政府開發商銷售有欺騙佢喎!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]