• 瀏覽: 1,762
  • 回覆: 32
  • 追帖: 1
本主題由 miss5 於 2020-8-15 07:54 AM 關閉
日日喺地產版見到2幫利益集團(可能係該區經紀/打手/業主/投資者)喺度互踩對方或自抬身價
真係有啲煩厭!

其實大致嚟講,2區都係多同區客或外區新中產進駐嘅。不過其實客源都唔同嘅!

因應自己嘅父母家庭、成長社交圈子、畢業後搵工嘅地區(除非完全無得㨂)、子女返學等因素:
1)將軍澳嘅客源:同區客+大致係黃大仙以東、北角以東,嘅客會搬過去將軍澳。
2)(1)所列嘅客源其實都好多,而且幾富貴,特別係太古/康怡/德福/麗港及匯景班人!

3)荃西嘅客源:同區客+大致係深水壝或四小龍以西、大埔以北,嘅客會搬過去荃西。
4)(3)所列嘅範圍好大,人數好似唔少,但無咁富貴,因原屬家庭環境無咁中產(高收入)或有錢!

總結:大家唔同客源,咪鬼因為爭生意而成日喺討論區踩人地個場啦!

開片先多人流,唔通拎接椅互片咩

回覆 引用 TOP

不互踩,為何做sales? 

引用:
原帖由 小巫見大巫 於 2020-8-14 10:36 AM 發表

不互踩,為何做sales? 
踩都要踩返啲競爭者啦,無嚟啦間,踩黎做乜啫

回覆 引用 TOP

留名等睇相關嘅香討專家(打手)入來

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成日有女砌。

回覆 引用 TOP

樓主係啟德AA/利益人士?

荃西aa即時蒲頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kitcckitcc 於 2020-8-14 10:31 AM 發表

日日喺地產版見到2幫利益集團(可能係該區經紀/打手/業主/投資者)喺度互踩對方或自抬身價
真係有啲煩厭!

其實大致嚟講,2區都係多同區客或外區新中產進駐嘅。不過其實客源都唔同嘅!

因應自己嘅父母家庭、成長社交圈子、畢業後搵工嘅地區(除非完全無得㨂)、子女返學等因素:
1)將軍澳嘅客源:同區客+大致係黃大仙以東、北角以東,嘅客會搬過去將軍澳。
2)(1)所列嘅客源其實都好多,而且幾富貴,特別係太 ...
綱上嘅野當古仔,認真你書了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kitcckitcc 於 2020-8-14 10:31 AM 發表

真係有啲煩厭!

2)(1)所列嘅客源其實都好多,而且幾富貴,特別係太 ...
係呀荃灣好多AA,成日推介荃灣西,我見到都煩

引用:

真係有啲煩厭!

其實睇供應
睇成交
已經知荃西高半班

引用:
原帖由 stephen2688 於 2020-8-14 05:25 PM 發表

其實睇供應
睇成交
已經知荃西高半班
荃西嘅成交,比起將軍澳點高半班法呢?
講宗數、金額、呎價,都唔見得特別優勝呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-8-14 11:23 AM 發表

樓主係啟德AA/利益人士?
你都特別鍾意踩啓德㗎喎!
不過我同呢幾個區都無關係嘅!我只係塵世中一隻迷途嘅小羔羊

引用:
原帖由 stephen2688 於 2020-8-14 05:25 PM 發表

其實睇供應
睇成交
已經知荃西高半班
冇錯
地點,配套,交通
荃西都好過TKO

回覆 引用 TOP

將軍澳完全唔夠荃灣打,
莫講話將軍澳,成個東九龍西九龍,都打唔贏荃灣,因為先天地理位置優越,而且配套非常完善,同時工商業非常發達!

要打荃灣既話,要拎油尖旺銅鑼灣出嚟,才有得打!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]