• 瀏覽: 6,245
  • 回覆: 32
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 場外吶喊人 於 2020-8-9 01:28 AM 發表

我對個調查不信任!

美國人對中國政府無好感係事實
但捐害自己利益打擊中國
唔係美國資本主義核心價值

現在美國打韓中國
係附合美國某些資本家利益
而且附個收錢去投票嘅美國議員 ...
係唔係,好快11月開估

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-8-9 09:16 AM 發表

未發生都睇到聽到?思覺失調病依時食藥好少少。
你真係好搞笑下,你唔睇新聞嘅咩?簽咗行政命令,45日后禁止美國人/美國公司,與抖音微信母公司騰訊合作。
你好似比我病得仲厲害喎,保重啊師兄。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-8-9 09:13 AM 發表

通過左未?
11月公投,瑞士是800多萬人,有500多萬有資格投票人士,第一輪,必須超過半數人投票,大約250萬人投票,才會進入第二輪投票計算票數,必須超過50%,才會通過。

現在瑞士係利用公投,話畀嗰啲貪汙,違反人權人士,假如11月通過左,就有機會被封查銀行賬戶,知趣嘅,喺而家未公投未過,自己撤離,同過左未,冇關係嘅,如果你有錢係瑞士,人哋講到明比你聽,畀足三個月時間你走資,你只可以選擇同唔同自己賭錢,明白未?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-8-9 09:12 AM 發表

要睇落去?咪發生左師兄先出黎回應囉。
呢一刻我又真係唔可能陪師兄一齊講大話。
師兄真係唔使你陪我講大話,抖音,騰訊已簽行政命令,麻煩你有時間多睇下財經新聞,唔知就搜尋下先出嚟講嘢,俾人笑就唔好啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-8-9 09:10 AM 發表

賠錢生意無人做。賠命生意大把人做。。。。有錢收毒品都賣啦。。。
你講得出,賠命生意大把人做,就證明我同你嘅認知能力係好唔同。
有錢收,賣毒品都大把人做,呢啲害人害物,冚家鏟嘢,俾十億我都唔做,你想做慢慢。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-8-9 09:09 AM 發表

師兄同亞嬌一樣咁天真。香港有約野叫合約。
你唔好同我合作囉。。。一係就和平賠錢毀約。一下就上法院。。。。
你話唔合作就唔合作?
阿嬌天真,對於一個有返咁上下的女人嚟講,用天真去形容,係侮辱行徑,當然每個人嘅觀點和角度不同,你看到的,只是對她的表面看法。

我的看法剛好與你相反,佢衹是表達能力比較弱,冇乜口才,但人非常聰明,如果靠自己,有佢咁成就同富貴,又可以食咁多靚仔,我都好想天真。🤪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 好逸惡勞 於 2020-8-9 01:54 AM 發表

等11月大選之後,拜登正式上場,中美可能又和好如初
乜你唔知當年中方是支持特朗普的嗎?估算特朗普是商人,用利益就可以擺平。
乜你唔知香港民主人權法案,是參議兩院,共和兩黨,達成共識,高票通過嘅議案?

國安法喚醒左,全球民主國家,普世價值同利益的選擇,你以為換個總統就冇事?今年是庚子年,才開始,我都希望世界和平,中國香港繁榮安定,大家都好🙏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2020-8-9 12:21 PM 發表

呢樣野已經唔make sense, 中共政權侵犯人權, 瑞士銀行5000幾個大陸人戶口就全部係貪官, 共產黨員?

你唔比係馬雲, 馬化騰, 王衛, 丁磊, 何享健, 王健林有戶口架? ...
我無寫中共,公投大致係講,貪贓枉法而得來的資金,和違反人權人士,330個最有錢的大陸戶口,三個月後先公投,公投衹是畀足時間你,你唔醒爬,通過咗就唔好怪人。

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2020-8-9 12:36 PM 發表

點求證到呢330個戶口持有人邊個係貪贓枉法而得來資金去凍結? 有法例但執行唔到即係廢既
今次公投就係講到明,唔歡迎呢啲錢,又可能錢太多掛,存入瑞士銀行戶口,如果公投通過咗之後,人哋就有權查你,凍結你戶口內的資金,要求你遞交資金來源證明,你係正當商人,正當資金,梗係冇事啦,三個月後公投,講到明就係話畀嗰啲人聽,你好自己撤離,你要將自己的錢,擺喺度,賭一鋪唔通過,就自己決定。

引用:
原帖由 肥輝仔 於 2020-8-9 12:51 PM 發表

Fake news
請問邊一項係假新聞?
A拜登有認知障礙症
B拜登當選總統會取消貿易戰。
C特朗普民望上昇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥輝仔 於 2020-8-9 12:51 PM 發表

Fake news
拜登承諾,成功當選,會取消貿易關稅。
https://ec.ltn.com.tw/article/breakingnews/3253112

引用:
原帖由 wk221ab 於 2020-8-9 01:01 PM 發表

瑞士唔玩香港銀行水浸了
有可能

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2020-8-9 01:18 PM 發表

公投之後仲要立法, 立唔立到法都好有疑問, 問題重點係點要求舊有客戶(你所講330個大陸人戶口)back date提交資金來源證明? 就算立到法, 客戶提交唔到證明身家清白提走全部存款,你估瑞士政府同銀行唔驚架? ...
可能搞個公投嚇鬼啩,又可能錢太多了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高大冰凍的世界 於 2020-8-9 01:09 PM 發表

很多人只睇到中美脫勾的中國情況
但是很少人講脫勾對美國的影響
也很少睇到脫勾很美國會出現甚麼情況
究竟美國需要中國多D定中國需要美國多D
我睇到就是前者
因為睇到美國現在的經濟和國家環境 ...
現在是各取所需,但呢個世界冇話冇左邊個係唔得嘅,成盤棋贏輸已好明顯。

引用:
原帖由 高大冰凍的世界 於 2020-8-9 02:07 PM 發表

你仲未睇到大陸點解唔想做老大
也沒有睇到美國現在環境
需然美國玩新聞封鎖
但總有方法睇到美國的情況
大陸喺亞洲東盟已經係一哥,
美國乜環境係人都知,因網絡自由,新聞自由。
新聞封鎖系,唔發簽證比您的記者嗻。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]