• 瀏覽: 6,144
  • 回覆: 108
  • 追帖: 2
winning11買左宏利保誠AIA的保險,基金,強積金你估會唔會失效

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 sure@win 於 2020-8-8 11:46 PM 發表

3億港元, 咁就報銷了........

安樂工程(01977)公布,收購Transel Elevator & Electric(TEI)51%股權,於紐約建立首個據點,進軍
美國市場,總代價3570萬美元(約2﹒78億港元)。
收購完成後,TEI將成為集團的間接非全資附屬公司。
集團主席潘樂陶表示,今次收購將可加強集團在業內的客戶基礎,更有效地落實新 ...
咦?美國實行共產制?點解可以化私人產業為公有?

蘇格拉底:對制度不滿時,要麼離開,要麼合法改變,但無權破壞它

“we lie, we cheat, and we steal.” said Pompeo.
Snowden: “we already knew it.”
引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-8-9 12:19 AM 發表

呢單重好笑!
做工程有上期收架!重要依進度收錢架!
師兄以為政府工程同私人工程咁丫?
柏林知~~
政府工程我真係唔識,但做工程唔使錢周轉?還有乜嘢公司賣嘢畀你做工程?
你咁堅持,就買多啲1977,瞓身

引用:
原帖由 秋風秋雨 於 2020-8-8 11:57 PM 發表

瑞士唔要郡些資金,
那些資金無得選擇都要走架啦,
係睇走去邊嘅,
多數走去無所謂人權限制嘅地區!

可能走去中國!
瑞士唔賺中國人錢!咁唔通係中國人唔見錢?

蘇格拉底:對制度不滿時,要麼離開,要麼合法改變,但無權破壞它

“we lie, we cheat, and we steal.” said Pompeo.
Snowden: “we already knew it.”
引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-8-9 12:36 AM 發表

瑞士唔賺中國人錢!咁唔通係中國人唔見錢?
咁咪比地區賺囉!
人地唔做你生意,無計喎!

引用:
原帖由 獨孤沉淪 於 2020-8-9 12:36 AM 發表

政府工程我真係唔識,但做工程唔使錢周轉?還有乜嘢公司賣嘢畀你做工程?
你咁堅持,就買多啲1977,瞓身
師兄真純情!我接左單可以判比人造架!
上期就我收、判頭就頂住先。
外判公司唔可以買野做工程?
而且你以為今日買美國公司貨就係美國製造?
美國連西藥都係中國製造架。

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-8-9 12:17 AM 發表

師兄真係未能瞓醒!無人地同你講或同我講!
師兄代表邊個人地?
你話我未瞓醒,而家係制裁緊微信,噉我咪話畀你聽,你未瞓醒囉,美國會制裁埋騰訊,明白未,早唞。

引用:
原帖由 獨孤沉淪 於 2020-8-9 12:40 AM 發表

你話我未瞓醒,而家係制裁緊微信,噉我咪話畀你聽,你未瞓醒囉,美國會制裁埋騰訊,明白未,早唞。
會??即係未發生啦!
未發生你都知受唔受精?

引用:
原帖由 獨孤沉淪 於 2020-8-8 11:39 PM 發表

瑞士正在進行公投,限制企業與侵犯人權者做生意,大陸有5000幾個戶口,最有錢個300人,總計1萬2000億美金,有機會或被凍結或趕走,會唔會轉移返來香港? ...
錢都係放喺香港先最安全

引用:
原帖由 場外吶喊人 於 2020-8-9 12:38 AM 發表

咁咪比地區賺囉!
人地唔做你生意,無計喎!
瑞士真係慘!
比美國制裁有錢都唔賺得。

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-8-9 12:43 AM 發表

瑞士真係慘!
比美國制裁有錢都唔賺得。
人地瑞士唔意在!

引用:
原帖由 場外吶喊人 於 2020-8-9 12:44 AM 發表

人地瑞士唔意在!
你點知瑞士唔在意?黎志英夠成日鬧政府九啦!
一有錢申請、狗到仆倒去申請。
政府派錢比自顧人仕香港都有十四萬非自顧人仕狗到去申請啦!
在唔在意就唔係旁人可以知。

所有野,大選完先講啦

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-8-9 12:39 AM 發表

師兄真純情!我接左單可以判比人造架!
上期就我收、判頭就頂住先。
外判公司唔可以買野做工程?
而且你以為今日買美國公司貨就係美國製造?
美國連西藥都係中國製造架。 ...
單工程咁大單,係安樂同俊和,明興合作投標,問題是俊和,明興,仲會唔會同你合作?銀行會唔會制裁安樂?取消戶口?你係二判你會唔會接?2判公司會唔會受牽連?

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-8-9 12:42 AM 發表

會??即係未發生啦!
未發生你都知受唔受精?
會唔會發生,你睇落去咪知囉,我而家都係提醒下股民啫,冇人建議你沽騰訊。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]