• 瀏覽: 32,867
  • 回覆: 462
  • 追帖: 5
後果會點?

熱賣及精選
美元弱,可能港幣升呢

引用:
原帖由 中意聞男人底褲 於 2020-8-8 05:13 PM 發表

後果會點?
根本脫勾係好事

引用:
原帖由 獨孤沉淪 於 2020-8-8 05:15 PM 發表

美元弱,可能港幣升呢
下,人地美國係國家,你香港只係中國一個普通城市,可能仲衰過深圳,仲有得升?

引用:
原帖由 胡三刀 於 2020-8-8 05:17 PM 發表

根本脫勾係好事
有幾好?

引用:
原帖由 胡三刀 於 2020-8-8 05:17 PM 發表

根本脫勾係好事
美國國債26萬億美元天文數字(未計今年狂印銀紙條數),美國佬無儲錢習慣,使腳唔抹腳,無錢就瘋狂印銀紙,聯署局仲幫企業買債,唔夠銀紙可以用印鈔機,用好少人手分班24小時狂印,但產品係有血有汗辛辛苦苦做出黎,甘你覺得銀紙重要定產品重要?邊個無左邊個唔得?好驚美元變廢紙!

香港自主,可掛勾人仔,國家實力厚

一早應該脫啦.

引用:
原帖由 中意聞男人底褲 於 2020-8-8 05:13 PM 發表

後果會點?
港員狂升升升。。。

蘇格拉底:對制度不滿時,要麼離開,要麼合法改變,但無權破壞它

“we lie, we cheat, and we steal.” said Pompeo.
Snowden: “we already knew it.”

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中意聞男人底褲 於 2020-8-8 05:18 PM 發表

下,人地美國係國家,你香港只係中國一個普通城市,可能仲衰過深圳,仲有得升?
港員有美金做依靠。。。脫勾咪攞金黎換返美元囉。

蘇格拉底:對制度不滿時,要麼離開,要麼合法改變,但無權破壞它

“we lie, we cheat, and we steal.” said Pompeo.
Snowden: “we already knew it.”
引用:
原帖由 獨孤沉淪 於 2020-8-8 05:15 PM 發表

美元弱,可能港幣升呢
可能港府仲可以印錢救市

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中意聞男人底褲 於 2020-8-8 05:18 PM 發表

又唔係未試過,當香港經濟好過美國,因掛鉤關係,港幣和美元同樣貶值,就有呼聲談論脫掛鉤問題,掛鉤美元只是比商家有安穩的投資環境,不受匯率波動影響

脫勾,就失去吸收外匯功能,跟住貶值。
到時,直接用人仔算啦。

同人民幣掛勾

港幣狂升。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]