• 瀏覽: 19,753
  • 回覆: 106
  • 追帖: 3
我5年前放左50萬入耀則證券公司作為長線投資好股收臮用,估唔到5年後連股息收入,成個戶口仲要得41萬。

同樣5年前我放50萬入一涌證券作為即日炒期貨用,今日已經有200萬,仲要未計每月自我出糧25000作日常開支。

總結即使市場上大家公諗為好股可長線一樣死,相反99%人覺得期貨危險,並非期貨本身危險,而係炒家既心態才危險,如果心態有問題,即使炒匯豐一樣會輸到跳樓。

中國冶金科工集團有限公司主席
熱賣及精選
股票買成長你走去買收息
科技革命你走去買匯豐垃圾股
當你5年前最高峰買標普500
今時今日你都賺30%以上
傻仔先買港股

引用:
原帖由 瞬姦姨洞 於 2020-8-8 04:28 PM 發表

股票買成長你走去買收息
科技革命你走去買匯豐垃圾股
當你5年前最高峰買標普500
今時今日你都賺30%以上
傻仔先買港股
應該買美股,港股真係呃人

中國冶金科工集團有限公司主席
引用:
原帖由 劉本仁 於 2020-8-8 04:32 PM 發表

健康牛牙爺又呃腥港人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 劉本仁 於 2020-8-8 04:26 PM 發表

我5年前放左50萬入耀則證券公司作為長線投資好股收臮用,估唔到5年後連股息收入,成個戶口仲要得41萬。

同樣5年前我放50萬入一涌證券作為即日炒期貨用,今日已經有200萬,仲要未計每月自我出糧25000作日常開支。

總結即使市場上大家公諗為好股可長線一樣死,相反99%人覺得期貨危險,並非期貨本身危險,而係炒家既心態才危險,如果心態有問題,即使炒匯豐一樣會輸到跳樓。 ...
炒你良的淆花起

中共實施一國兩制下的香港,暴徒尚且可以咁放肆。相反連登暴徒橫行下的香港,香港人連發聲表達不同意見都唔得。佢地所講民主自由,大家心照啦,黃衛兵。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 劉本仁 於 2020-8-8 04:32 PM 發表

儍侵隨便立條法,凍結梨美股資產化為零

你要比, 那還不如$ 120買騰訊, 又能工作.

引用:
原帖由 劉本仁 於 2020-8-8 04:26 PM 發表

總結即使市場上大家公諗為好股可長線一樣死,相反99%人覺得期貨危險,並非期貨本身危險,而係炒家既心態才危險,如果心態有問題,即使炒匯豐一樣會輸到跳樓。 ...
而家仲有股可以長線咩

引用:
原帖由 gogoaway 於 2020-8-8 05:07 PM 發表

儍侵隨便立條法,凍結梨美股資產化為零
華人買美股跟本就係危害美國國家安全跟本就要全部收歸國有

引用:
原帖由 中秋綠色的留言 於 2020-8-8 05:10 PM 發表

華人買美股跟本就係危害美國國家安全跟本就要全部收歸國有
所有中國產品,亦包括人(華人)也應撤出美國,重點是會危害..
非常感謝

即日炒期點睇都死得快喎
聽聞仲有食價之類嘅玩法,又有total loss
咪引人玩高危嘢啦

阿馬里 哈失吐,斯骨爾,其諾丹基,斯里星,昂依納得,斯熱確虛,哈虎文缽英
                                                               --『九陰真經總章』
引用:

Really?

長線,真實個案700,發左達

系,我都系受害者,長線玩股票蝕死人!

引用:
原帖由 gogoaway 於 2020-8-8 05:17 PM 發表

所有中國產品,亦包括人(華人)也應撤出美國,重點是會危害..
非常感謝
美國已經張'反中國'製做成一種熱潮,現世中國人跟本避唔到

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]