• 瀏覽: 40,281
  • 回覆: 353
  • 追帖: 6
molamola!
    700近十幾年不斷壯大括闊海外版圖,反觀Facebook及Google等美國企業進入不到中國,侵一直示呢D為絕對不公平事項,想對付700騰訊好耐,但因大力打擊華為而忽略咗騰訊,現今華為事件基本死定了,又臨近大選之時,下一重頭戲將落喺700騰訊身上,對700的打擊才剛開始,之後還陸續有來,以打擊華為的經驗,唔到公司出現災難性潰敗唔會收手,今次對付700更是容易得多,因700為香港上市民營企業兼佔恆指13.5%比重之巨,一有壞消息就可以造成恐慌性拋售,打擊佢還可以同時擊敗港股,令港資更快速流入美股,對侵對付香港又多一著殺手鐧,所以對700這股票來說,離底部還遙遠,切莫心急炒底,如果有玩衍生的更可大力沽空坐順風車,用權LP、SC坐享暴挫5成利潤

熱賣及精選
你太低估中國共產黨

諗下,今日老美簽行政命令先搞QQ Tik Tok又搞中國醫品
牽一髮會動全身,好影響中國公司既美國生意。
應該沽A股嗎 7373?

原本唔覺得會, 但尋日大行急急出個評估話"無事既, 佔好少 %!" , 上$600 云云, 

就覺得有D野

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題
引用:
原帖由 boyboy168168 於 2020-8-7 02:44 PM 發表

原本唔覺得會, 但尋日大行急急出個評估話"無事既, 佔好少 %!" , 上$600 云云,

就覺得有D野
因為大戶未出齊貨,梗喺唱返好先la!

跌5成只是回復番2個月前嘅價

引用:
原帖由 1MH1 於 2020-8-7 02:42 PM 發表

你太低估中國共產黨
一個發展中國家邊有彈藥同發達國家鬥,以卵擊石之爭,邊有得贏

引用:
原帖由 幪面超人 於 2020-8-7 02:49 PM 發表

跌5成只是回復番2個月前嘅價
我只喺講十日,最終當然唔喺呢個價la!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Biging 於 2020-8-7 02:36 PM 發表

molamola!
    700近十幾年不斷壯大括闊海外版圖,反觀Facebook及Google等美國企業進入不到中國,侵一直示呢D為絕對不公平事項,想對付700騰訊好耐,但因大力打擊華為而忽略咗騰訊,現今華為事件基本死定了,又臨近大選之時,下一重頭戲將落喺700騰訊身上,對700的打擊才剛開始,之後還陸續有來,以打擊華為的經驗,唔到公司出現災難性潰敗唔會收手,今次對付7 ...
美國禁止公司同微信做生意,即系叫iphone國內唔洗裝微信

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2020-8-7 02:44 PM 發表

就覺得有D野
想呃貨囉,有D野

回覆 引用 TOP

食住花生等睇戲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2020-8-7 02:52 PM 發表

美國禁止公司同微信做生意,即系叫iphone國內唔洗裝微信
我睇咗咁多post回貼,只有你最醒,好多人未明依家發生緊咩事,就如當初武炎開始時一樣,講到不知幾輕微,之後先醒覺喺大獲野嚟

老實講,今日老美簽行政命令先搞QQ Tik Tok又搞中國醫品,牽一髮會動全身,好影響中國公司既美國生意。
應該沽A股7373嗎?

引用:
原帖由 Biging 於 2020-8-7 02:57 PM 發表

我睇咗咁多post回貼,只有你最醒,好多人未明依家發生緊咩事,就如當初武炎開始時一樣,講到不知幾輕微,之後先醒覺喺大獲野嚟
短期性美囯大鑊d, 微信盈利9成來自中國,海外收入只佔好小部份,但係iphone冇微信=失去整個中國市場

就來出業績

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]