• 瀏覽: 5,764
  • 回覆: 35
  • 追帖: 4
本人好少會叫人抽新盤, 今次例外.

讚:
1. 新世界, 不過不失, 唔會好差.
2. 近MTR
3. 唔納米, 有一間大房, 住得人唔失禮
4. 光廁
5. 堅係平
6. R埋AA回佣
7. 未入伙,已有全盤消毒
8. 大陸學生租務大

彈:
太遲未開售,等太耐

update:
恭喜有板友睇完此post 後已準備抽💪

新世界全新樓2分鐘到沙中線, 有房有露台非納米, 邊有得輸!

熱賣及精選
清毒中,唔知需時幾耐

https://topick.hket.com/article/2705537/【新冠肺炎】港鐵大圍站上蓋地盤工人初步確診%E3%80%80有關地盤須消毒清潔

港鐵大圍站上蓋地盤工人初步確診 有關地盤須消毒清潔

本港今日接獲100宗初步確診個案,一名在大圍站地盤工作的工人初步確診,他工作的建築地盤屬於港鐵及新世界集團發展項目,初步確診的工人的密切接觸者會被安排進行檢測。

港鐵大圍站上蓋發展項目承建商協盛建築發言人表示,承建商早前安排逾百名居住於比較高危地區的工人進行病毒測試,今日(24日)接獲有關化驗所通知,一名主要在第5座地盤工作的外判扎鐵工匠,懷疑感染新冠肺炎。承建商已即時通知衞生防護中心。

協盛建築發言人指,根據地盤紀錄,該名外判工在當值期間一直有佩戴口罩,承建商今晚及明天會安排在地盤進行大範圍徹底清潔及消毒工作,並已即時安排曾與該外判工人有密切接觸的人士自我隔離14日及進行測試。而涉事座數亦會暫時停止工程,直至徹底消毒完畢。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-8-6 06:47 PM 發表

讚:
2. 近MTR
4. 光廁
5. 堅係平
6. R埋AA回佣
8. 大陸學生租務大

彈:
太遲未開售,等太耐

update:

新世界全新樓2分鐘到沙中線, 有房有露台非納米, 邊有得輸! ...
@chkwong
@jon_jon
@rocky6263
@cleverppl

值得投資?

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-8-6 06:55 PM 發表

@chkwong
@jon_jon
@rocky6263
@cleverppl

值得投資?
雖然附近環境好差 但香港人只貪方便 大圍上蓋無得輸 但咁遲唔出價 一定係等市況好開天價 要有心理準備坐返5~8年

有價喇咩?應該話
佢依啲時勢邊敢開價

價都未知,點抽呀?
引用:
原帖由 edwwin 於 2020-8-6 06:47 PM 發表

讚:
2. 近MTR
4. 光廁
5. 堅係平
6. R埋AA回佣
8. 大陸學生租務大

彈:
太遲未開售,等太耐

update:

新世界全新樓2分鐘到沙中線, 有房有露台非納米, 邊有得輸! ...

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2020-8-6 08:03 PM 發表

價都未知,點抽呀?
準備抽

回覆 引用 TOP

引用:

讚:
2. 近MTR
4. 光廁
5. 堅係平
6. R埋AA回佣
8. 大陸學生租務大

彈:
太遲未開售,等太耐

update:

大圍環境差,人多車多,較污糟,寧選一站之外的溱8。

回覆 引用 TOP

幾錢呎?天價都買?

回覆 引用 TOP

近期D新盤 無一個夠大圍新世界依個具戰鬥力
其實佢開返20K一呎 再幾十個 幾十個咁賣 應該都清到貨

開啦 20K以上 正式試驗香港人嘅購買力

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-8-6 06:55 PM 發表

@chkwong
@jon_jon
@rocky6263
@cleverppl

值得投資?
今年都唔洗諗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 167mortins 於 2020-8-7 02:03 AM 發表

近期D新盤 無一個夠大圍新世界依個具戰鬥力
其實佢開返20K一呎 再幾十個 幾十個咁賣 應該都清到貨

開啦 20K以上 正式試驗香港人嘅購買力 ...
佢幾千個單位 幾十幾十賣到幾時

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2020-8-6 08:03 PM 發表

價都未知,點抽呀?
係 唔通30k又衝入去咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jon_jon 於 2020-8-9 01:44 PM 發表

佢幾千個單位 幾十幾十賣到幾時
你駛同佢擔心?擔心下自己算啦😅

引用:
原帖由 牛腩飯 於 2020-8-6 07:29 PM 發表

有價喇咩?應該話
佢依啲時勢邊敢開價
本身諗住開22-24
而家尻縮啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]